Ενέργεια

Η ενδιαφέρουσα πρόταση του Bruno Le Maire για την τιμολόγηση άνθρακα

Η ενδιαφέρουσα πρόταση του Bruno Le Maire για την τιμολόγηση άνθρακα
Παράμετρος της παγκόσμιας οικονομίας θα είναι τα προσεχή χρόνια η τιμολόγηση των εκπομπών άνθρακα

Σε meeting που είχε με ομολόγους του των χωρών G20, ο Υπουργός Οικονομικών της Γαλλίας Bruno Le Maire κατέθεσε μια ενδιαφέρουσα πρόταση σχετικά με την τιμολόγηση άνθρακα. Την πληροφορία αυτή την αναμεταδίδει το Reuters και αφορά τη θέσπιση μιας «minimum» τιμής για τις εκπομπές άνθρακα.

Το σκεπτικό της συγκεκριμένης ιδέας εδράζεται στην απουσία μιας μοναδικής παγκόσμιας τιμής, με τον Bruno Le Maire, να υπογραμμίζει κατά τη διάρκεια της Συνόδου για την περιβαλλοντική φορολογία ότι: «Λόγω του ό,τι δεν υπάρχει στην παρούσα φάση ένα πλαφόν στην τιμή άνθρακα, πρότασή μας είναι η θέσπιση ενός παγκόσμιου κατώτατου ορίου για την ιμολόγηση των εκπομπών διοξειδίου του άνθρακα».

Στη συνέχεια, πρόσθεσε ότι: «Θεωρώ ότι ένα παγκόσμιο όριο θα μπορούσε να αποτελέσει ένα πολύ καλό σημείο εκκίνησης για τις χώρες μέλη του G20 ώστε να δεσμευτούν στην τιμολόγηση του άνθρακα».

Περί τιμολόγησης άνθρακα

Παράμετρος της παγκόσμιας οικονομίας θα είναι τα προσεχή χρόνια η τιμολόγηση των εκπομπών άνθρακα.

Μια τέτοια μάλιστα προοπτική, που όλοι εκτιμούν ότι είναι ρεαλιστική δεδομένων των επιπτώσεων της κλιματικής αλλαγής, θα έχει μεγάλες επιπτώσεις στην παγκόσμια οικονομία. Από τη μια θα δώσει μια τεράστια ώθηση στις τεχνολογίες που μειώνουν δραστικά τη χρήση ορυκτών καυσίμων.

Από την άλλη, θα είναι μεγάλο πλήγμα για τις επιχειρήσεις που δεν θα μπορέσουν να προσαρμοστούν ή να λάβουν σημαντικές κρατικές επιχορηγήσεις.

www.worldenergynews.gr




Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης