Ενέργεια

Εντός του Ιούλη η έναρξη του συστήματος εμπορίας εκπομπών της Κίνας

Εντός του Ιούλη η έναρξη του συστήματος εμπορίας εκπομπών της Κίνας
Tο υπουργείο περιβάλλοντος της Κίνας και άλλοι οργανισμοί προετοιμάζονται για την έναρξη της αγοράς άνθρακα εδώ και αρκετά χρόνια

Μέσα στον Ιούλιο αναμένεται να ξεκινήσει τις συναλλαγές το εθνικό σύστημα εμπορίας εκπομπών διοξειδίου του άνθρακα της Κίνας, σύμφωνα με τα όσα δήλωσε ο πρωθυπουργός Li Keqiang στην συνεδρίαση του Κρατικού Συμβουλίου που έλαβε χώρα χθες (7/7).

Όπως αναμεταδίδει το Platts, η πολυαναμενόμενη έναρξη του ETS της Κίνας είχε αρχικά προγραμματιστεί για τα τέλη Ιουνίου, αλλά αναβλήθηκε για μη γνωστοποιημένους λόγους. Η αγορά άνθρακα της χώρας είναι σημαντική διότι θα μπορούσε να γίνει η μεγαλύτερη στον κόσμο.

Προετοιμασίες

Επιπλέον, το υπουργείο περιβάλλοντος της Κίνας και άλλοι οργανισμοί προετοιμάζονται για την έναρξη της αγοράς άνθρακα εδώ και αρκετά χρόνια με πολλαπλούς πιλότους δοκιμών σε περιφερειακό επίπεδο, για να εκτιμήσουν το εύρος και τον αντίκτυπο της εμπορίας άνθρακα σε διάφορες επιχειρήσεις και βιομηχανίες.

«Με βάση τα όσα έχουμε αποκομίσει από τις πιλοτικές αγορές άνθρακα, η Κίνα θα ξεκινήσει το εμπόριο άνθρακα σε εθνικό επίπεδο στον τομέα της ενέργειας τον Ιούλιο. Θα αυξήσουμε σταθερά την κάλυψη της αγοράς άνθρακα με περισσότερους τομείς που θα συμπεριληφθούν στο μέλλον, προκειμένου να ελέγξουμε και να μειώσουμε τις εκπομπές αερίων θερμοκηπίου» τόνισε χαρακτηριστικά ο Li Κρατικό Συμβούλιο.

www.worldenergynews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης