X-Elio: Εγκρίθηκε η κατασκευή 3 φωτοβολταϊκών στην Ισπανία 100 εκατ. ευρώ

X-Elio: Εγκρίθηκε η κατασκευή 3 φωτοβολταϊκών στην Ισπανία 100 εκατ. ευρώ
Στην παρούσα φάση, η X-Elio έχει περισσότερα από 250 MW υπό κατασκευή στη χώρα

Την έγκριση για την κατασκευή τριών φωτοβολταϊκών πάρκων στην Ισπανία έλαβε η εταιρεία X-Elio, με το σύνολο της επένδυσης να ανέρχεται στα 100 εκατ. ευρώ, σύμφωνα με το PV-Europe.

Τα συγκεκριμένα projects θα παράγουν 100% καθαρή ενέργεια για περίπου 92.000 σπίτια ετησίως. Μάλιστα, καθένα από αυτά τα τρία έργα, γνωστά ως Los Llanos I - II - III, έχει εγκατεστημένη ισχύ 50 MW (συνολικά 150 MW) και θα παράγει μαζί περισσότερα από 300.000 MWh ετησίως.

Συνεπείς δεσμεύσεις

Η X-Elio, στη δέσμευσή της να προωθήσει την κοινωνική και οικονομική ευημερία των περιοχών στις οποίες δραστηριοποιείται, ανέπτυξε, μαζί με το Δημοτικό Συμβούλιο της ισπανικής κοινότητας Εστρεμαδούρα (περιοχή των νέων έργων) ένα σχέδιο για την δημιουργία θέσεων εργασίας κατά την κατασκευαστική περίοδο.

Με αυτά τα νέα έργα, η X-Elio εδραιώνει τη δέσμευσή της για την Εστρεμαδούρα, καθώς έχει αναπτύξει και κατασκευάσει τα έργα Talarrubias I και II το 2019. Υπό αυτήν την έννοια, η εταιρεία θα συνεχίσει να εργάζεται για την επίτευξη των στόχων της στην Ισπανία, όπου έχει ήδη αναπτύξει και δημιουργήσει περισσότερα από 1.000 MW, αποδεικνύοντας το ρόλο της ως βασικού παράγοντα στον τομέα των ανανεώσιμων πηγών ενέργειας σε εθνικό και διεθνές επίπεδο.

Τα δεδομένα

Στην παρούσα φάση, η X-Elio έχει περισσότερα από 250 MW υπό κατασκευή στη χώρα, πάνω από 650 MW μέσω συμφωνιών αγοράς ηλεκτρικής ενέργειας (PPAs) και έναν αγωγό έργου άνω των 2.000 MW σε προχωρημένο στάδιο ανάπτυξης.

Ο Llu Noguera, Διευθύνων Σύμβουλος της X-Elios, δήλωσε: «Σε όλη αυτή την εξαιρετικά δύσκολη πανδημία, εξαιρετικοί επαγγελματίες στο X-Elio και σε πολλές τοπικές κυβερνήσεις όπως η Extremadura, συνέχισαν να εργάζονται για την επίτευξη των στόχων μείωσης των εκπομπών θερμοκηπίου που απαιτούνται για τον μετριασμό της κλιματικής αλλαγής.

www.worldenergynews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης