Ενέργεια

RIL και BP ξεκίνησαν την παραγωγή αερίου βαθέων υδάτων στο KG-D6 στην Ινδία

tags :
RIL και BP ξεκίνησαν την παραγωγή αερίου βαθέων υδάτων στο KG-D6 στην Ινδία
Οι δύο εταιρείες έχουν αναπτύξει τρεις μονάδες αερίου βαθέων υδάτων

Η Reliance Industries Limited (RIL) και η BP ανακοίνωσαν σήμερα την έναρξη της παραγωγής από το πεδίο φυσικού αερίου Satellite Cluster στο μπλοκ KG-D6 στα ανατολικά παράλια της Ινδίας.
Οι δύο εταιρείες έχουν αναπτύξει τρεις μονάδες αερίου βαθέων υδάτων στο μπλοκ KG D6 - R Cluster, Satellite Cluster και MJ - που μαζί αναμένεται να παράγουν περίπου 30 mmscmd (1 δισεκατομμύριο κυβικά πόδια την ημέρα) φυσικού αερίου έως το 2023, στο 15% της ζήτησης φυσικού αερίου της Ινδίας.
Το Satellite Cluster είναι η δεύτερη από τις τρεις μονάδες που θα προκύψουν, μετά την έναρξη του R Cluster τον Δεκέμβριο του 2020.

Αρχικά είχε προγραμματιστεί να ξεκινήσει την παραγωγή στα μέσα του 2021, ανέφεραν οι εταιρείες στην ανακοίνωση.
Το πεδίο βρίσκεται περίπου 60 χιλιόμετρα από τον υπάρχοντα χερσαίο τερματικό σταθμό στην ανατολική ακτή της Ινδίας σε βάθη υδάτων έως και 1850 μέτρα. Θα παράγει αέριο από τέσσερις δεξαμενές χρησιμοποιώντας συνολικά πέντε πηγάδια και αναμένεται να φτάσει στην παραγωγή φυσικού αερίου έως και 6 mmscmd.
Μαζί, το R Cluster και το Satellite Cluster αναμένεται να συμβάλουν περίπου στο 20% της τρέχουσας παραγωγής φυσικού αερίου στην Ινδία. Η τρίτη μονάδα του KG D6, MJ, αναμένεται να λειτουργήσειτο δεύτερο μισό του 2022.
Η μονάδα του φυσικού αερίου θα χρησιμοποιεί το υπάρχον κέντρο υποδομής στο μπλοκ KG D6. Η RIL είναι ο χειριστής του μπλοκ με συμμετοχή 66,67% και η bp κατέχει συμμετοχή 33,33%.


www.worldenergynews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης