Τελευταία Νέα
Ενέργεια

Η εγγύηση της Novatek για το ενεργειακό έργο Arctic LNG 2

Η εγγύηση της Novatek για το ενεργειακό έργο Arctic LNG 2
Το έργο αναμένεται να ξεκινήσει το 2023

Ο μεγαλύτερος παραγωγός υγροποιημένου φυσικού αερίου της Ρωσίας Novatek δήλωσε χθες (5/4) ότι σκοπεύει να διαθέσει το 60% του μεριδίου του στο έργο Arctic LNG 2 ως εγγύηση για μακροπρόθεσμη χρηματοδότηση του έργου.

Όπως αναφέρεται, η Novatek επιδιώκει να συγκεντρώσει 11 δισεκατομμύρια δολάρια σε εξωτερική χρηματοδότηση και έχει δηλώσει ότι σχεδιάζει να πάρει τα χρήματα μέχρι το πρώτο εξάμηνο αυτού του έτους.

Το έργο ύψους 21 δισεκατομμυρίων δολαρίων, το οποίο έλαβε την τελική έγκριση επενδύσεων το 2019, αναμένεται να ξεκινήσει το 2023 και να φτάσει την πλήρη δυναμικότητά του περίπου 20 εκατομμυρίων τόνων ετησίως το 2026.

Οι υπόλοιποι εταίροι του έργου είναι η γαλλική Total, η China National Petroleum Corp, η CNOOC της Κίνας και η κοινοπραξία Japan Arctic LNG αποτελούμενη από την Mitsui & Co και την κρατική JOGMEC, επίσημα γνωστή ως Japan Oil, Gas and Metals National Corp.

Η Ρωσική Sberbank SBER.MM δήλωσε τον Ιανουάριο ότι είχε εγκρίνει χρηματοδότηση έως και 3 δισεκατομμύρια ευρώ για το Αρκτικό LNG 2. Η ναυπήγηση προηγμένων gas tankers αναμένεται να ενισχύσει σημαντικά τον αρκτικό στόλο του Arctic LNG 2, ενώ θα εξασφαλίσει την απρόσκοπτη ετήσια μεταφορά καυσίμων LNG από το Βόρειο Πέρασμα στις περιοχές Ασίας-Ειρηνικού Ωκεανού και θα δώσει ισχυρή ώθηση στη ναυπηγική βιομηχανία της Ρωσίας.

www.worldenergynews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης