«Πράσινο φως» της RWE σε offshore αιολικό 3 δισ.λιρών στο Ηνωμένο Βασίλειο

«Πράσινο φως» της RWE σε offshore αιολικό 3 δισ.λιρών στο Ηνωμένο Βασίλειο
Η κατασκευή  θα ξεκινήσει το 2023 και το έργο θα είναι πλήρως λειτουργικό μέχρι το τέλος του 2026
Σχετικά Άρθρα

Την τελική της επενδυτική απόφαση για ένα υπεράκτιο αιολικό project στο Ηνωμένο Βασίλειο, έλαβε η RWE Renewables.

Πρόκειται για το έργο Sofia, ισχύος 1,4 GW αντιπροσωπεύοντας συνολική επένδυση περίπου 3 δισ. δολ. Όπως αναφέρεται, η κατασκευή του θα ξεκινήσει το 2023 και το έργο θα είναι πλήρως λειτουργικό μέχρι το τέλος του 2026.
Ο πρόεδρος της RWE UK Tom Glover δήλωσε: «Μέσω αυτής της απόφασης, ενισχύουμε τη δέσμευσή μας για ανάπτυξη και επένδυση σε ανανεώσιμες πηγές ενέργειας στο Ηνωμένο Βασίλειο και για να παίξουμε σημαντικό ρόλο στην επίτευξη της φιλοδοξίας του Ηνωμένου Βασιλείου να αυξήσει την υπεράκτια αιολική χωρητικότητα στα 40 GW έως το 2030.

Στη συνέχεια συμπλήρωσε ότι το «σημερινό ορόσημο και τα επόμενα επιτεύγματα αντιπροσωπεύουν την επιτυχή συνεργασία με την τοπική, περιφερειακή και εθνική αλυσίδα εφοδιασμού, και τις τοπικές κοινότητες με τις οποίες δεσμευόμαστε να συνεχίσουμε να εργαζόμαστε».

Η συνδρομή των νέων προμηθευτών

Η RWE υπογράμμισε ότι θα ολοκληρώσει σύντομα τις προτιμώμενες συμφωνίες προμηθευτών που ισχύουν ήδη για όλα τα βασικά πακέτα της «Sofia». Η Siemens Gamesa Renewable Energy είναι έτοιμη να προμηθεύσει 100 από τις υπεράκτιες ανεμογεννήτριες 14MW στο έργο.

Παράλληλα, η κοινοπραξία GE Renewables και Sembcorp Marine θα προμηθεύσει δύο σταθμούς μετατροπής HVDC για το έργο και η Prysmian θα προμηθεύσει και θα εγκαταστήσει το σύστημα καλωδίων εξαγωγής HVDC για το έργο.

Η Van Oord είναι εργολάβος EPCI για τα καλώδια συστοιχίας του έργου και τα μονοπύρηνα θεμέλια.

Dudgeon SWT-6.0-154

Η πράσινη ενέργεια στην Ελλάδα

Υπενθυμίζεται ότι η ΔΕΗ πρόσφατα υπέγραψε συμφωνία με τη γερμανική εταιρεία RWE Renewables με στόχο επενδύσεις πάνω από 1 δισ. ευρώ σε Ανανεώσιμες Πηγές Ενέργειας. Στο νέο σχήμα η θυγατρική της Επιχείρησης ΔΕΗ Ανανεώσιμες Α.Ε. θα συμμετέχει με 49% και η γερμανική εταιρεία με 51%, ενώ η κάθε πλευρά θα εισφέρει έως 1 GW αδειοδοτημένων έργων. Η RWE Renewables θεωρείται ένας από τους μεγαλύτερους ενεργειακούς ομίλους της Ευρώπης.

H RWE Renewables έχει εγκατεστημένη ισχύ άνω των 16 GW συγκεντρωμένη μέχρι τώρα κυρίως στα αιολικά και 15 θυγατρικές σε παγκόσμιο επίπεδο.

Οι κινήσεις αυτές επιταχύνουν την πορεία της ΔΕΗ στην ανάπτυξη των ΑΠΕ και εντάσσονται σε ένα ευρύτερο σχήμα συνεργασιών, με το οποίο προχώρα στις νέες ενεργειακές τεχνολογίες η ελληνική εταιρία.

www.worldenergynews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης