Στα 11,6 δισ. δολ. οι επενδύσεις της νορβηγικής Scatec στις ΑΠΕ έως το 2025

Στα 11,6 δισ. δολ. οι επενδύσεις της νορβηγικής Scatec στις ΑΠΕ έως το 2025
Το 2020 η Scatec παρήγαγε λίγο πάνω από 3 GWh ηλεκτρικής ενέργειας σε 3,3 GW εγκατεστημένης ισχύος

Η εταιρεία ανανεώσιμων πηγών ενέργειας Scatec ανακοίνωσε επένδυση 11,6 δισεκατομμυρίων δολαρίων για να αυξήσει την παραγωγική της ικανότητα έως το 2025.

Πρόκειται για μια νορβηγική εταιρεία, η οποία στην αρχή ειδικευόταν στην ηλιακή ενέργεια, στη συνέχεια επεκτάθηκε στην υδροηλεκτρική, την αιολική ενέργεια καθώς στην αποθήκευση ηλεκτρικής ενέργειας, για να αξιοποιήσει την παγκόσμια έκρηξη της ζήτησης για ΑΠΕ.

Πέρυσι, η Scatec παρήγαγε λίγο πάνω από 3 GWh ηλεκτρικής ενέργειας σε 3,3 GW εγκατεστημένης ισχύος. Στα επόμενα τέσσερα χρόνια, στοχεύει να αυξήσει το χαρτοφυλάκιό της στα 15 GW. Ένας εκπρόσωπος της εταιρείας είπε ότι η επένδυση θα ήταν απαραίτητη για την επίτευξη του στόχου της το 2025. Η Scatec στοχεύει να επιτύχει χωρητικότητα 4,5 GW έως το τέλος του τρέχοντος έτους.


Ανοδική τάση και πρόοδος

Ο Διευθύνων Σύμβουλος της Scatec Raymond Carlsen είπε: «Από την πρώτη μέρα, η Scatec υπήρξε πρωτοπόρος σε μια ολοένα και πιο δυναμική αγορά ανανεώσιμων πηγών ενέργειας και συνεχίζουμε να ηγούμαστε.

Στη συνέχεια, τόνισε ότι: «σύμφωνα με τη διευρυμένη στρατηγική μας, αναπτύσσουμε λύσεις ανανεώσιμης ενέργειας και συνδυάζουμε ηλιακή, αιολική, υδροηλεκτρική ενέργεια και αποθήκευση προς όφελος της αυξανόμενης πελατειακής μας βάσης κρατικών υπηρεσιών κοινής ωφέλειας και μεγάλων καταναλωτών ενέργειας».

Στόχος της εταιρείας είναι η καθιέρωση ως παγκόσμιου ηγέτη στον τομέα των ΑΠΕ. Η εταιρεία έχει επεκτείνει το αποτύπωμά της για την ανάπτυξη έργων σε 35 χώρες.

www.worldenergynews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης