Πιέσεις της Scottish Renewables στην κυβέρνηση για να μην χαθούν επενδύσεις ΑΠΕ δισ

Πιέσεις της Scottish Renewables στην κυβέρνηση για να μην χαθούν επενδύσεις ΑΠΕ δισ
Η κυβέρνηση της Σκωτίας σταμάτησε πρόσφατα τον επερχόμενο γύρο υπεράκτιας αιολικής μίσθωσης ScotWind

Η Scottish Renewables προέτρεψε την κυβέρνηση της Σκωτίας να δώσει λύση στην καθυστέρηση που παρατηρείται στον γύρο χρηματοδοτικής μίσθωσης του ScotWind και να «κρατήσει τη διαδικασία σε καλό δρόμο» πριν από την εκλογική περίοδο του κοινοβουλίου της χώρας, που αρχίζει στις 25 Μαρτίου.

Η κυβέρνηση της Σκωτίας σταμάτησε πρόσφατα τον επερχόμενο γύρο υπεράκτιας αιολικής μίσθωσης ScotWind, αφού ο πρόσφατος γύρος μίσθωσης Crown Estate στην Αγγλία και την Ουαλία είχε ως αποτέλεσμα υψηλότερες από τις αναμενόμενες προσφορές.

Ντόμινο εξελίξεων

Παράλληλα, η Scottish Renewables ανέφερε ότι είναι πολύ πιθανό αύριο (17/3) να γίνει σχετική συζήτηση σε επίπεδο υπουργικού συμβουλίου για το εν λόγω ζήτημα. Επίσης, θέλει να διασφαλίσει ότι η βιομηχανία έχει «τη βεβαιότητα που χρειάζεται να υπογράψει επενδυτικά σχέδια» πριν την εκλογική περίοδο του κοινοβουλίου της Σκωτίας, από τις 25 Μαρτίου. Σε αντίθετη περίπτωση, κινδυνεύει να τεθεί σε κίνηση ένα «φαινόμενο ντόμινο επιζήμιων συνεπειών», ισχυρίστηκε η Scottish Renewables

Η διευθύνουσα Σύμβουλος της Scottish Renewables, Claire Mack, δήλωσε: «Οι υπουργοί δεν πρέπει να αμφιβάλλουν για τον αντίκτυπο των αποφάσεων που θα λάβουν. Υπάρχει παγκόσμιο ενδιαφέρον για την αναπτυσσόμενη πράσινη οικονομία της Σκωτίας, οπότε ας λάβουμε υπόψη αυτή την τάση ως ψήφο εμπιστοσύνης. Η περαιτέρω καθυστέρηση τώρα θα ήταν καταστροφική και θα διακινδύνευε να προκαλέσει ένα ντόμινο με επιζήμιες συνέπειες».

Στη συνέχεια, συμπλήρωσε ότι θα είναι «καταστροφικό» αν συνεχιστεί η αβεβαιότητα, καθώς θα εμπόδιζε τους επενδυτές να υλοποιήσουν τα σχέδιά τους και οι φιλοδοξίες της κυβέρνησης για μια πράσινη ανάκαμψη θα έπεφταν στο κενό. Εάν οι υπεράκτιοι κατασκευαστές αιολικής ενέργειας δεν μπορούν να κατασκευάσουν τα έργα τους, τότε τα οικονομικά και περιβαλλοντικά οφέλη που προσφέρουν δεν θα υλοποιηθούν».

13444.jpg

www.worldenergynews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης