Ενέργεια

Η ασιατική ζήτηση ανεβάζει την τιμή spot του LNG

Η ασιατική ζήτηση ανεβάζει την τιμή spot  του LNG

Μετά την διακοπή του εφοδιασμού από την Ρωσία

 

Οι ασιατικές τιμές υγροποιημένου φυσικού αερίου (LNG) αυξήθηκαν σε υψηλό ενός μηνός αυτήν την εβδομάδα λόγω της διακοπής του εφοδιασμού από τη Ρωσία και του αγοραστικού ενδιαφέροντος από την Κίνα και την Ινδία, σύμφωνα με διάφορες εμπορικές πηγές.

Η μέση τιμή LNG για παράδοση Απριλίου στη Βορειοανατολική Ασία υπολογίστηκε σε περίπου 6,50 $ ανά εκατομμύριο βρετανικές θερμικές μονάδες (mmBtu), αύξηση περίπου 80 σεντς από την προηγούμενη εβδομάδα, σύμφωνα με πηγές του Reuters. Οι τιμές για τα φορτία που παραδόθηκαν τον Μάιο υπολογίστηκαν σε περίπου 6,55 $ ανά mmBtu.

«Η αντοχή τον Απρίλιο (οι τιμές) οφείλεται στη σύντομη κάλυψη από τις διακοπές της Sakhalin», ανέφερε πηγή με έδρα τη Σιγκαπούρη, προσθέτοντας ότι το ενδιαφέρον αγοράς από τους Κινέζους αύξησε επίσης τις τιμές.

Η Ρωσική Sakhalin Energy, η διεθνής εταιρεία ενός πρωτοποριακού εργοστασίου υγροποιημένου φυσικού αερίου (LNG) στην ανατολική Ρωσία, ανακοίνωσε ότι έπρεπε να πραγματοποιήσει αλλαγές στην παραγωγή LNG της την 1η Μαρτίου. Εμπορική πηγή ανέφερε στο reuter ότι ένα από τα δύο τρένα στο εργοστάσιο Sakhalin-2 ήταν εκτός σύνδεσης μετά απο ατύχημα. Στην Αυστραλία, η Chevron Corp σκοπεύει να κλείσει το τρένο 3 στο εργοστάσιο Gorgon από τη Δυτική Αυστραλία το δεύτερο τρίμηνο για επιθεωρήσεις συντήρησης και συγκόλλησης, ανακοίνωσε η εταιρεία. Η China Unipec ζητούσε εννέα φορτία για παράδοση από τον Απρίλιο έως τον Μάιο. Πιθανότατα πλήρωσε περίπου 6 έως 6,10 $ για τα φορτία του Απριλίου, ανέφερε μια πηγή.

Η China National Offshore Oil Corp (CNOOC) ζητούσε επίσης δύο φορτία για παράδοση τον Απρίλιο, ενώ η Shenzhen Energy αγόρασε πιθανώς ένα φορτίο για παράδοση τον Απρίλιο στα 6,20 έως 6,50 $, ανέφεραν οι trader. Η ιαπωνική Hokkaido Gas αναζητούσε φορτίο για παράδοση τον Απρίλιο, ενώ η Kuwait Petroleum Corp αναζητούσε φορτίο για τα μέσα Απριλίου, πρόσθεσαν.

Στην Ινδία, η Indian Oil Corp αναζητούσε φορτίο για τον Απρίλιο, ενώ η Gujarat State Petroleum Corp (GSPC) αναζητούσε τρία φορτία για παράδοση από τον Απρίλιο έως τον Ιούνιο. Από την πλευρά των πωλήσεων, η Petronas της Μαλαισίας προσέφερε φορτίο για φόρτωση τον Απρίλιο, ενώ η Donggi Senoro προσέφερε φορτίο για φόρτωση τον Μάιο. Το Μπρουνέι πούλησε πιθανώς ένα φορτίο για παράδοση στα τέλη Απριλίου στη Βόρεια Ασία στα 6,20 έως 6,30 $ ανά mmBtu.

www.worldenergynews.gr



Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης