Η εταιρεία αναπτύσσεται σε μεγάλο εύρος δραστηριοτήτων με στρατηγικές συνεργασίες στην αποθήκευση ενέργειας, τα αιολικά πάρκα και την ηλεκτροκίνηση
Η υλοποίηση των πρώτων μεγάλης κλίμακας έργων αποθήκευσης ενέργειας στην Δυτική Μακεδονία και τη Μεγαλόπολη συνολικού προϋπολογισμού 600 εκατ. ευρώ, που ανακοίνωσε χθες η Eunice Energy Group είναι ένα μόνο μέρος του στρατηγικού σχεδιασμού της εταιρίας στο πλαίσιο της ενεργειακής μετάβασης.
Η καινοτόμος ελληνική εταιρία που λειτουργεί πρωτοποριακό Υβριδικό Σταθμό S4S στην Τήλο και εγκατέστησε προσφάτως στην Τρίπολη τις πρώτες μικρές ανεμογεννήτριες ελληνικής κατασκευής από τον ίδιο τον Όμιλο, στο εργοστάσιο που διαθέτει στην Μάνδρα Αττικής βρίσκεται σε συζητήσεις και είναι πολύ κοντά στο κλείσιμο συμφωνίας με μεγάλη ξένη εταιρία που δραστηριοποιείται στην κατασκευή υπεράκτιων ανεμογεννητριών για την κατασκευή κάποιων εξαρτημάτων στο εργοστάσιο της Μάνδρας.
Παράλληλα η Eunice Energy Group έχει δρομολογήσει την υλοποίηση του επίσης εμβληματικού έργου, “Aigaio Project” συνολικής επένδυσης 1,5 δισ. ευρώ.
Πρόκειται για την εγκατάσταση ενός δικτύου ανεμογεννητριών σε 26 βραχονησίδες του Αιγαίου, συνολικής ισχύος 582 MW η υλοποίηση του οποίου θα προχωρήσει σε συνεργασία με τρίτες εταιρίες με τις οποίες η Eunice βρίσκεται σε συζητήσεις.
Στρατηγική συνεργασία και στην ηλεκτροκίνηση
Στην βιομηχανική μονάδα της Μάνδρας η Eunice Energy Group, μέσω μιας πλήρους καθετοποιημένης γραμμής κατασκευάζει καινοτόμους φορτιστές ηλεκτροκίνητων οχημάτων, ο μεγαλύτερος πελάτης των οποίων είναι η Blink Europe, θυγατρική της αμερικανικής Blink με την οποία η Eunice Energy Group έχει έρθει σε στρατηγική συνεργασία για την ανάπτυξη της ηλεκτροκίνησης στην Ελλάδα και στην Ευρώπη.
Θα πρέπει να σημειωθεί ότι το σχέδιο PTOLEMAIDA BESS συμπεριλαμβάνεται στις 16 εμβληματικές επενδύσεις που έχει ανακοινώσει το υπουργείο Περιβάλλοντος και Ενέργειας στο πλαίσιο του Σχεδίου Δίκαιης Αναπτυξιακής Μετάβασης και το οποίο έχει προκαταρκτικά εγκριθεί και έχει προ-αξιολογηθεί θετικά από την αρμόδια Τεχνική Επιτροπή.
Το έργο έχει επίσης συμπεριληφθεί στη νέα έκδοση του Δεκαετούς Πλάνου Ανάπτυξης Ευρωπαϊκών Δικτύων του ETSO-e. Σε συνέχεια αυτού, το Δεκέμβριο του 2020, υπεβλήθη και αποτελεί πλέον υποψήφιο έργο για την 5η λίστα Εργων Κοινού Ενδιαφέροντος (PSI) της ΕΕ για το έτος 2021, κάτι που σημαίνει ότι θα έχει ιδιαίτερα ευνοϊκές διαδικασίες χρηματοδότησης και αδειοδότησης.
www.worldenergynews.gr