Ενέργεια

Είσοδο στην αγορά της Ινδίας εξετάζει η Tesla - Που στοχεύει

Είσοδο στην αγορά της Ινδίας εξετάζει η Tesla - Που στοχεύει

Η Tesla θα ξεκινήσει πωλήσεις στην Ινδία το 2021

Μονάδα παραγωγής ηλεκτρικών αυτοκινήτων στην Ινδία θα ιδρύσει η Tesla, σύμφωνα με κυβερνητικό έγγραφο που είδε το Reuters το Σάββατο (13/2).

Η κυβέρνηση της χώρας προχώρησε σε μια λιτή δήλωση, επιβεβαιώνοντας την είδηση. «Η αμερικανική εταιρεία Tesla θα ανοίξει μια μονάδα παραγωγής ηλεκτρικών αυτοκινήτων στην Καρνάτακα» τόνισε χαρακτηριστικά.

Ο Musk έχει κάνει «τιτιβίσματα» αρκετές φορές σχετικά με την επικείμενη είσοδο της εταιρείας στην Ινδία. Τον Δεκέμβριο του περασμένου έτους, ο Διευθύνων Σύμβουλος της Tesla επιβεβαίωσε στο εν λόγω μέσο κοινωνικής δικτύωσης ότι η Tesla θα κυκλοφορήσει στη χώρα το 2021.

Παράλληλα, η Ινδία είναι πρόθυμη να μειώσει την εξάρτηση από το πετρέλαιο και να μειώσει τη ρύπανση, αλλά οι προσπάθειές της για την προώθηση των ηλεκτρικών οχημάτων παρεμποδίστηκαν από την έλλειψη επενδύσεων στην κατασκευή και στις υποδομές όπως οι σταθμοί φόρτισης.

Για την τόνωση των επενδύσεων, η Ινδία σκοπεύει να προσφέρει κίνητρα 4,6 δισεκατομμυρίων δολαρίων σε εταιρείες που δημιουργούν προηγμένες εγκαταστάσεις παραγωγής μπαταριών, ανέφερε το Reuters πέρυσι.

Το πρώτο μοντέλο που θα κυκλοφορήσει θα είναι το Model 3, το φθηνότερο μεταξύ των οχημάτων της Tesla, με τιμές που ξεκινούν από τα 74.739 δολάρια, σύμφωνα με δημοσίευμα των Economic Times.

www.worldenergynews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης