Παραγωγικό έτος το 2020 για την βιομηχανία των ΑΠΕ στις ΗΠΑ - Προσθήκη 16.913 MW στο δίκτυο

Παραγωγικό έτος το 2020 για την βιομηχανία των ΑΠΕ στις ΗΠΑ - Προσθήκη 16.913 MW στο δίκτυο
Το τέταρτο τρίμηνο ήταν το πιο ισχυρό σε όλη την 40ετη ιστορία των ΑΠΕ στις ΑΠΕ, σύμφωνα με τον CEO της ACP

Η αιολική βιομηχανία των ΗΠΑ είχε την ισχυρότερη χρονιά της το 2020, καθώς το ποσό της νέας εγκατεστημένης ισχύος αιολικής ενέργειας αυξήθηκε κατά 85% σε σχέση με το 2019, σύμφωνα με την American Clean Power Association (ACP).

Η έκθεση αγοράς ACP τέταρτο τρίμηνο 2020 διαπίστωσε ότι η βιομηχανία πρόσθεσε 16.913 MW αιολικής ισχύος στο δίκτυο το 2020 - αρκετά για να τροφοδοτήσει περισσότερα από 5 εκατομμύρια αμερικανικά σπίτια. Με αυτές τις προσθήκες, υπάρχουν τώρα 122.478 MW δυναμικότητας αιολικής ενέργειας στις Ηνωμένες Πολιτείες, παρέχοντας αρκετή ισχύ για 38 εκατομμύρια αμερικανικά σπίτια.

Περαιτέρω στοιχεία

Οι ιδιοκτήτες έργων ανέθεσαν 54 νέα αιολικά έργα σε 20 πολιτείες το τέταρτο τρίμηνο, συμπεριλαμβανομένων δύο από τα μεγαλύτερα μονοφασικά αιολικά έργα της χώρας στην ιστορία στο Νέο Μεξικό και το Τέξας. Επίσης, αιολικά έργα  34.757 MW βρίσκονται είτε υπό κατασκευή είτε σε προχωρημένη ανάπτυξη.

Η άμεση ιδιοκτησία κοινής ωφέλειας της αιολικής ενέργειας συνέχισε να αυξάνεται, ενώ οι εταιρικές συμφωνίες αγοράς ενέργειας (PPAs) καθυστέρησαν λόγω της αβεβαιότητας που προκλήθηκε από το COVID-19.

«Γκρεμίζονται τα ρεκόρ»

Ο διευθύνων σύμβουλος της ACP Heather Zichal δήλωσε: «Το 2020 ήταν μια χρονιά για την αιολική βιομηχανία. Παρά τις προκλήσεις ελέω COVID στις επιχειρήσεις μας, εξακολουθούσαμε να γκρεμίζουμε σχεδόν κάθε ρεκόρ για ικανότητα και ανάπτυξη.

Το τέταρτο τρίμηνο δεν ήταν μόνο το ισχυρότερο τρίμηνο που είχε καταγραφεί, αλλά σημειώθηκε περισσότερη αιολική εγκατάσταση σε σύγκριση με ένα πλήρες έτος στην ιστορία των 40 και πλέον ετών της σύγχρονης βιομηχανίας, εκτός από το 2012.

Η πρωτοποριακή αύξηση οφείλεται σε διάφορους παράγοντες, όπως η ισχυρή συνεχής ζήτηση από τους Αμερικανούς καταναλωτές για καθαρή ενέργεια για την τροφοδοσία των σπιτιών τους, καθώς και τεχνολογικές βελτιώσεις που επέτρεψαν στις τιμές των ανανεώσιμων πηγών ενέργειας να γίνουν όλο και πιο ανταγωνιστικές στην αγορά. Η εταιρική ζήτηση συνεχίζει επίσης να παίζει ρόλο, καθώς περισσότερες εταιρείες στρέφονται προς ανανεώσιμες πηγές ενέργειας για να μειώσουν το κόστος και να τους βοηθήσουν να επιτύχουν τους στόχους της βιωσιμότητας».

www.worldenergynews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης