«Ψαλίδι» της Siemens Energy στις θέσεις εργασίας - Μεγάλο κύμα το 2023

«Ψαλίδι» της Siemens Energy στις θέσεις εργασίας - Μεγάλο κύμα το 2023
Η γερμανική εταιρεία ηλεκτρικής ενέργειας περιγράφει μέτρα για τη μείωση του κόστους κατά 300 εκατομμύρια ευρώ

Η Siemens Energy πρόκειται να μειώσει περίπου 7.800 θέσεις εργασίας παγκοσμίως ως μέρος ενός σχεδίου μείωσης του κόστους κατά 300 εκατομμύρια ευρώ στο τμήμα ηλεκτρικής ενέργειας και φυσικού αερίου. Η γερμανική εταιρεία, η οποία κατέχει το 67% της Siemens Gamesa και προσφέρει λύσεις μεταφοράς σε ανανεώσιμες πηγές ενέργειας, δήλωσε ότι τα 3/4 των ρόλων θα είναι στη διαχείριση, τη διοίκηση και τις πωλήσεις.

Περίπου 3.000 απολύσεις θα πραγματοποιηθούν στη Γερμανία, 1.700 στις ΗΠΑ και 3.100 σε άλλες χώρες.

Μειώσεις κόστους

Οι μειώσεις έχουν προγραμματιστεί έως το τέλος του οικονομικού έτους 2025, με το 2023 να «αγκαλιάζει» το μεγαλύτερο κύμα.

Η εταιρεία παρουσίασε επίσης άλλα μέτρα σήμερα, συμπεριλαμβανομένων μειώσεων κόστους που σχετίζονται με εξωτερικούς παρόχους υπηρεσιών, αγορών και εφοδιαστιασμού, για τον εξορθολογισμό του πληροφοριακού τοπίου.

christian_bruch_ceo_siemens_energy_credit_siemens_energy.jpeg

«Η αγορά ενέργειας αλλάζει σημαντικά που μας προσφέρει ευκαιρίες, αλλά ταυτόχρονα μας παρουσιάζει μεγάλες προκλήσεις», δήλωσε ο διευθύνων σύμβουλος Christian Bruch.

«Με αυτό το πρόγραμμα θέλουμε να ανακτήσουμε την ανταγωνιστικότητά μας και την οικονομική μας δύναμη για να διαμορφώσουμε τον ενεργειακό κόσμο του αύριο. Γνωρίζουμε πλήρως ότι αυτό είναι ένα προκλητικό πρόγραμμα για τους υπαλλήλους μας. Ως εκ τούτου, θα λάβουμε αυτά τα μέτρα με τον πιο κοινωνικά υπεύθυνο τρόπο».

Το προσαρμοσμένο EBITDA για το πρώτο τρίμηνο που έληξε στις 31 Δεκεμβρίου 2020 ήταν 243 εκατ. ευρώ, μετατρέποντας σε απώλεια 117 εκατ. ευρώ τους ίδιους τρεις μήνες του 2020.

«Το προσαρμοσμένο EBITA επηρεάστηκε θετικά λόγω της αύξησης των εσόδων και των λειτουργικών βελτιώσεων, συμπεριλαμβανομένου του χαμηλότερου κόστους από έτος σε έτος. Και τα δύο τμήματα παρουσίασαν αυξημένο κέρδος με τη Siemens Gamesa να σημειώνει ισχυρότερες βελτιώσεις », δήλωσε η εταιρεία.

www.worldenergynews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης