Ανανεώσιμες & Βιώσιμη Ανάπτυξη

Συμμετοχή της Northland με ποσοστό 49% στο γιγαντιαίο αιολικό πάρκο της Βαλτικής

Συμμετοχή της Northland με ποσοστό 49% στο γιγαντιαίο αιολικό πάρκο της Βαλτικής
H Northland αναμένει να επενδύσει περίπου 64 εκατ. ευρώ για την ανάπτυξη της Baltic Power το 2021

Με ποσοστό συμμετοχής 49% στο έργο υπεράκτιων αιολικών πάρκων της PKN Orlen 1200 MW Baltic Power, συμμετέχει η Northland Power.

Η PKN Orlen είναι ένας σημαντικός παράγοντας στην πολωνική αγορά ενέργειας, με ικανότητα παραγωγής 3,2 GW

Το έργο, το οποίο υπέγραψε τη συμφωνία σύνδεσης στο δίκτυο καθώς και υπέβαλε την περιβαλλοντική του άδεια το 2020, επιτρέπει στη Northland να αξιοποιήσει την αύξηση της ζήτησης ανανεώσιμων πηγών ενέργειας σε μια αναπτυσσόμενη Κεντρική Ευρώπη.

Συμπεριλαμβανομένης της τιμής αγοράς, η Northland αναμένει να επενδύσει περίπου 64 εκατ. ευρώ για την ανάπτυξη της Baltic Power το 2021. Μέρος αυτού του ποσού αντιπροσωπεύει δαπάνες ανάπτυξης που θα δαπανηθούν καθ 'όλη τη διάρκεια του 2021.

Ο πρόεδρος και διευθύνων σύμβουλος της Northland, Mike Crawley, δήλωσε: "Η σημερινή ανακοίνωση αντικατοπτρίζει τη συνεχή ανάπτυξη και ηγεσία της Northland στον τομέα των ανανεώσιμων πηγών ενέργειας και ενισχύει τη θέση μας ως παγκόσμιου ηγέτη στην υπεράκτια αιολική ανάπτυξη.

Είμαστε ενθουσιασμένοι που συνεργαζόμαστε με το PKN Orlen για να επεκτείνουμε την παρουσία μας στην Ευρώπη μέσω της ανάπτυξης του έργου υπεράκτιας αιολικής ενέργειας της Βαλτικής, αλλά το πιο σημαντικό, συμβάλλουμε περαιτέρω στην παγκόσμια μετάβαση από τον άνθρακα, βοηθώντας την Πολωνία να εκπληρώσει τις φιλοδοξίες της για ανανεώσιμες πηγές ενέργειας».

www.worldenergynews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης