Tέρνα Ενεργειακή: Αιτήσεις στη ΡΑΕ για πλωτά φωτοβολταϊκά 265 MW

Tέρνα Ενεργειακή: Αιτήσεις στη ΡΑΕ για πλωτά φωτοβολταϊκά 265 MW
Επεκτείνονται οι δραστηριότητες του Ομίλου και στον τομέα των πλωτών φωτοβολταϊκών πάρκων

Αιτήσεις στη ΡΑΕ υπέβαλε η ΤΕΡΝΑ ΕΝΕΡΓΕΙΑΚΗ για χορήγηση βεβαίωσης παραγωγού για τρεις εγκαταστάσεις πλωτών φωτοβολταϊκών πάρκων σε ισάριθμους τεχνητούς ταμιευτήρες, η συνολική ισχύς των οποίων ανέρχεται σε 265 MW.

Σύμφωνα με την ανακοίνωση του Ομίλου, η επένδυση για τα συγκεκριμένα projects θα ξεπεράσει τα 170 εκατ. ευρώ.

Τα έργα

Οι αιτήσεις  αιτήσεις για την ανάπτυξη έργων αυτής της καινοτόμου τεχνολογίας παραγωγής καθαρής ενέργειας αφορούν στην εγκατάσταση:

-              120 MW στον Τεχνητό Ταμιευτήρα Καστρακίου 

-              103 MW στον Τεχνητό Ταμιευτήρα Πουρναρίου.

-              42 ΜW στον Τεχνητό Ταμιευτήρα Στράτου

Παράλληλα, σημειώνεται ότι η εγκατάσταση των τριών πλωτών φωτοβολταϊκών πάρκων αφορά σε σημεία που βρίσκονται εκτός περιοχών Natura και προβλέπει ποσοστό κάλυψης που δεν υπερβαίνει το 5,5%, σύμφωνα με τις Διεθνείς Πρακτικές Βιωσιμότητας.

Οι στόχοι για την εγκατεστημένη ισχύ

Επί του παρόντος, ο Όμιλος ΤΕΡΝΑ ΕΝΕΡΓΕΙΑΚΗ διαθέτει περισσότερα από 1.800 MW σε λειτουργία, υπό κατασκευή ή έτοιμα προς κατασκευή σε Ελλάδα, ΗΠΑ, Κεντρική και Ανατολική Ευρώπη.

Μάλιστα, η συνολική εγκατεστημένη ισχύς του Ομίλου σε Ελλάδα κι εξωτερικό ανέρχεται σε 1373 MW, ενώ επιπλέον 430 MW είναι υπό κατασκευή ή έτοιμα προς κατασκευή.

Η νέα επένδυση του Ομίλου ΤΕΡΝΑ ΕΝΕΡΓΕΙΑΚΗ έρχεται να προστεθεί στο επενδυτικό πρόγραμμα παραγωγής κι αποθήκευσης καθαρής ενέργειας που έχει ήδη ανακοινωθεί και το οποίο αφορά την ανάπτυξη αιολικών πάρκων και την υλοποίηση έργων αποθήκευσης ενέργειας με αντλησοταμίευση στην Ελλάδα. Ως εκ τούτου, η υλοποίηση των τριών πλωτών φωτοβολταϊκών πάρκων θα αυξήσει τον υφιστάμενο στόχο για συνολική εγκατεστημένη ισχύ την προσεχή πενταετία της τάξης των 2,8 GW σε επίπεδα άνω των 3 GW.

www.worldenergynews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης