Ινδία: Στα σκαριά το μεγαλύτερο υβριδικό πάρκο ΑΠΕ στον κόσμο

Ινδία: Στα σκαριά το μεγαλύτερο υβριδικό πάρκο ΑΠΕ στον κόσμο
Η Ινδία, η οποία αναμένεται να είναι η ταχύτερα αναπτυσσόμενη αγορά ζήτησης ενέργειας τις επόμενες δεκαετίες

Ο πρωθυπουργός της Ινδίας, Narendra Modi, εγκαινίασε επίσημα την κατασκευή ενός μεγάλου πάρκου που θα παράγει 30 GW ανανεώσιμης ενέργειας και θα είναι η μεγαλύτερη εγκατάσταση ΑΠΕ στον κόσμο.

Ειδικότερα, το υβριδικό πάρκο ανανεώσιμων πηγών ενέργειας στην περιοχή Kutch στο Gujarat θα είναι το μεγαλύτερο πάρκο παραγωγής ανανεώσιμης ενέργειας της χώρας, με τον Modi να δηλώνει ότι «το εν λόγω υβριδικό πάρκο θα είναι το μεγαλύτερο στον κόσμο και θα παράγει 30.000 MW ενέργειας».

Αποθήκευση ενέργειας

Το πάρκο, σε έκταση 72.600 εκταρίων, θα διαθέτει αποκλειστική υβριδική ζώνη πάρκου για αποθήκευση αιολικής και ηλιακής ενέργειας και αποκλειστική ζώνη για παραγωγή αιολικής ενέργειας, ανέφερε το γραφείο του Ινδού πρωθυπουργού.

Αξίζει να σημειωθεί ότι ο υπουργός Ενέργειας της Ινδίας, RK Singh, δήλωσε ότι η χώρα θα έχει το 60% της εγκατεστημένης ικανότητας παραγωγής ηλεκτρικής ενέργειας από καθαρές πηγές ενέργειας έως το 2030. Η Ινδία, η οποία αναμένεται να είναι η ταχύτερα αναπτυσσόμενη αγορά ζήτησης ενέργειας τις επόμενες δεκαετίες, στοχεύει επίσης σε 510 GW ανανεώσιμης ενέργειας έως το 2030, συμπεριλαμβανομένων 60 GW από υδροηλεκτρική ενέργεια.

Φέτος, η ικανότητα ανανεώσιμης ενέργειας της Ινδίας, συμπεριλαμβανομένης της υδροηλεκτρικής ενέργειας και των υπό ανάπτυξη έργων, είναι περίπου 190 GW, δήλωσε ο υπουργός τον Ιούλιο.

Η έκθεση της BP

Σύμφωνα με το Energy Outlook 2020 της BP, η Ινδία θα σημειώσει σημαντική ανάπτυξη στην ενέργεια του πρωτογενούς τομέα έως το 2050 σε όλα τα σενάρια.
Η αύξηση των ανανεώσιμων πηγών ενέργειας θα είναι έντονη στα τρία σενάρια BP με μέση ετήσια ανάπτυξη στη ζώνη 9% - 13%.

www.worldenergynews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης