Διεθνή

Fauci (ΗΠΑ): Μετά το πρώτο εξάμηνο του 2021 θα τεθεί υπό έλεγχο η πανδημία στην Αμερική

tags :
Fauci (ΗΠΑ): Μετά το πρώτο εξάμηνο του 2021 θα τεθεί υπό έλεγχο η πανδημία στην Αμερική
Τι επισήμανε ο κορυφαίος επιδημιολόγος των ΗΠΑ Anthony Fauci για το πρόγραμμα μαζικών εμβολιασμών και την ανοσοποίηση του πληθυσμού
Οι Ηνωμένες Πολιτείες θα θέσουν υπό έλεγχο την πανδημία του κορωνοϊού μετά το «δεύτερο μισό του 2021», εφόσον αρκετοί άνθρωποι εμβολιαστούν την άνοιξη, όταν οι δόσεις των εμβολίων καταστούν ευρέως διαθέσιμες, δήλωσε ο επικεφαλής σύμβουλος του Λευκού Οίκου dr Anthony Fauci, την Τρίτη 8 Δεκεμβρίου.
Αυτό θα σήμαινε ότι οι επιχειρήσεις θα μπορούσαν πιθανώς να καλωσορίσουν τους υπαλλήλους πίσω στο γραφείο, τα εστιατόρια θα μπορούσαν να ανοίξουν σε εσωτερικούς χώρους με πλήρη χωρητικότητα και οι αθλητικές εκδηλώσεις και οι θεατρικές παραστάσεις θα μπορούσαν να ξαναρχίσουν με ασφάλεια εφόσον αρκετοί άνθρωποι εμβολιαστούν κατά του Covid-19, δήλωσε ο Fauci σε συνέδριο της Wall Street Journal.
«Νομίζω ότι μπορούμε να φτάσουμε σε αυτό το σημείο στο δεύτερο μισό του 2021 εάν εφαρμόσουμε το πρόγραμμα εμβολιασμών σωστά και επιθετικά», δήλωσε ο Fauci.
Ο ειδικός για τις μολυσματικές ασθένειες, ο οποίος θα παραμείνει τον επόμενο χρόνο ως σύμβουλος του εκλεγμένου προέδρου Joe Biden, δήλωσε ότι είναι πιθανό να υπάρχουν αρκετές δόσεις εμβολίου για όλους τους Αμερικανούς από τα τέλη Μαρτίου και στις αρχές Απριλίου.
Ωστόσο, η πρόκληση θα είναι να πεισθεί η «συντριπτική πλειονότητα» των ανθρώπων στις ΗΠΑ να εμβολιαστούν, δήλωσε ο Fauci.
Προκειμένου να δημιουργηθεί η ομπρέλα της «ανοσίας της αγέλης» σε εθνικό επίπεδο, περίπου το 75% ή περισσότερο του πληθυσμού θα πρέπει να εμβολιαστεί, σημείωσε.

www.worldenergynews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης