Το νέο ενεργειακό project της EDF Renewables που συνδυάζει έξυπνο σύστημα αποθήκευσης ενέργειας

Το νέο ενεργειακό project της EDF Renewables που συνδυάζει έξυπνο σύστημα αποθήκευσης ενέργειας
Καινοτομία της EDF Renewables στην Γαλλική Γουιάνα με φωτοβολταϊκό σταθμό

Η EDF Renewables, ηγέτης στην αιολική και ηλιακή ενέργεια στη Γαλλία, ανακοινώνει την λειτουργία του φωτοβολταϊκού πάρκου, Toucan 2, ισχύος 5 MW και εξοπλισμένο με ένα έξυπνο σύστημα αποθήκευσης.

Ειδικότερα, αυτός ο νέος σταθμός παραγωγής ενέργειας αποτελεί ένα ακόμη πρωτοποριακό βήμα για την ενεργειακή μετάβαση που βρίσκεται σε εξέλιξη στην περιοχή και θα βοηθήσει τη Γαλλική Γουιάνα να καταστεί ενεργειακά αυτάρκης έως το 2030. Μάλιστα, θα υλοποιηθούν οι στόχοι του Solar Plan, έτσι ώστε να κατέχει μερίδιο αγοράς 30% έως το 2035.

Αναφορικά με τον φωτοβολταϊκό σταθμό, ο οποίος βρίσκεται στο δήμο Montsinéry-Tonnégrande της Γαλλικής Γουιάνας, διαθέτει άφθονη ηλιακή ακτινοβολία στο χώρο των 5 στρεμμάτων.

Η καινοτομία

Είναι εξοπλισμένο με μια έξυπνη εγκατάσταση αποθήκευσης μπαταρίας σε συνδυασμό με ένα σύστημα διαχείρισης υψηλών επιδόσεων ITdriven που είναι σε θέση να βελτιστοποιεί συνεχώς την ισχύ που μεταδίδεται από τα φωτοβολταϊκά πάνελ στο ηλεκτρικό δίκτυο, προκειμένου να αυξήσει την παροχή ηλεκτρικού ρεύματος το βράδυ, μεταξύ 7 μ.μ. και 9μμ, όταν η ζήτηση είναι υψηλή.

Αυτό το καινοτόμο σύστημα αναπτύχθηκε από την EDF Store & Forecast, την εξειδικευμένη θυγατρική αποθήκευση του Ομίλου EDF. Η νέα μονάδα παραγωγής ενέργειας Toucan 2 θα συμπληρώσει την ηλιακή εγκατάσταση Toucan 1 με την αποθήκευση που έχει αναπτυχθεί, κατασκευαστεί και λειτουργεί από την EDF Renewables από το 2015. Μαζί, οι δύο εγκαταστάσεις διαθέτουν συνδυασμένη χωρητικότητα 10 MW, δημιουργώντας επαρκή ενέργεια για να καλύψουν τις ετήσιες ανάγκες ηλεκτρικής ενέργειας σε 3.600 σπίτια στη Γαλλική Γουιάνα.

Ο David Augeix, επικεφαλής της Νότιας Γαλλίας και των υπερπόντιων εδαφών της EDF Renewables, σχολίασε: «Ο φωτοβολταϊκός σταθμός παραγωγής ηλεκτρικού ρεύματος Toucan 2 ταιριάζει απόλυτα στους στόχους της ενεργειακής μετάβασης μιας νησιωτικής περιοχής. Η EDF Renewables είναι υπερήφανη που στηρίζει τη Γαλλική Γουιάνα μακροπρόθεσμα με τον στόχο της ενεργειακής αυτάρκειας το 2030, διαθέτοντας ανταγωνιστικές πρωτοποριακές λύσεις».

www.worldenergynews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης