Τελευταία Νέα
Περιβάλλον

Τα Cayman Islands συνάπτουν στρατηγική συμφωνία με την Βρετανία για την αντιμετώπιση της κλιματικής αλλαγής

Τα Cayman Islands συνάπτουν στρατηγική συμφωνία με την Βρετανία για την αντιμετώπιση της κλιματικής αλλαγής
Συμφωνία των Cayman με την μορφή εταιρικής συνεργασίας με το Ηνωμένο Βασίλειο για ανανεώσιμες πηγές ενέργειας
Η Cayman στοχεύει να παράγει το 70% της ενέργειας της από ανανεώσιμες πηγές έως το 2037.
Η κυβέρνηση των Cayman Islands εξετάζει μια συμφωνία εταιρικής μορφής με το Ηνωμένο Βασίλειο για την εισαγωγή ανανεώσιμων πηγών ενέργειας στα νησιά της και την επίτευξη των στόχων της κλιματικής αλλαγής που ορίζονται στην Εθνική Ενεργειακή Πολιτική.


Η συμφωνία των Cayman Islandς για ανανεώσιμες πηγές ενέργειας

Σε ένα forum που διοργανώθηκε την περασμένη εβδομάδα από την Ένωση Ανανεώσιμων Πηγών Ενέργειας των Cayman islands, ο αρμόδιος υπουργός, Joey Hew, επιβεβαίωσε ότι το υπουργείο βρίσκεται στην διαδικασία προετοιμασίας ενός εγγράφου της προεδρίας της Κυβερνήσεως, για να συνάψει συνεργασίες με την κυβέρνηση του Ηνωμένου Βασιλείου.

Ο Hew ανέφερε, ότι η συμφωνία θα παρέχει «πρόσβαση στην τεχνογνωσία που χρειαζόμαστε», για την επιτάχυνση των πολιτικών που προωθούν την υιοθέτηση και ενσωμάτωση των ανανεώσιμων πηγών ενέργειας στο τοπικό ενεργειακό μείγμα.

Μιλώντας στην ίδια εκδήλωση, ο Κυβερνήτης Martyn Roper είπε ότι τώρα είναι η κατάλληλη στιγμή για να ζητήσει αυτή την υποστήριξη, επειδή το Ηνωμένο Βασίλειο φιλοξενεί τη Διάσκεψη των Ηνωμένων Εθνών για την Κλιματική Αλλαγή, επίσης γνωστή ως COP26, το Νοέμβριο του 2021 στη Γκλασκώβη.

Άλλες μελέτες περιέχουν αναφορές στον εκσυγχρονισμό του δικτύου των Cayman, την ανάπτυξη ηλιακών συλλεκτών σε κυβερνητικά κτίρια και την ανάπτυξη προγράμματος για την υποστήριξη ενεργειακών αποδοτικών κτιρίων για νοικοκυριά χαμηλού και μεσαίου εισοδήματος.

Η πιθανή συμφωνία εταιρικής σχέσης Cayman-UK, που αποσκοπεί στη στήριξη των Cayman για την κλιματική αλλαγή και το περιβάλλον, θα καλύψει περαιτέρω την τεχνική υποστήριξη του Ηνωμένου Βασιλείου για τη χαρτογράφηση κινδύνων για την αλλαγή του κλίματος και την προστασία της βιοποικιλότητας.

Κίνδυνος στο Cayman Island με την κλιματική αλλαγή

Το Cayman Island είναι μια από αυτές τις ευάλωτες κοινότητες που κινδυνεύουν περισσότερο από τις επιπτώσεις της κλιματικής αλλαγής, η οποία εγκυμονεί αύξηση των ισχυρότερων καταιγίδων και τυφώνων, αυξημένο κίνδυνο πλημμύρας και απώλεια φυσικών άμυνας, ανέφερε ο Κυβερνήτης Martyn Roper.

Ο Hew σημείωσε ότι η αστάθεια που προκλήθηκε από παγκόσμια γεγονότα τον τελευταίο μήνα έδειξε πόσο ευάλωτα είναι τα Cayman Islands και άλλες χώρες της περιοχής στην αστάθεια της αγοράς και τη διακοπή του ενεργειακού τους εφοδιασμού.

«Ενώ τα νησιά Cayman και άλλες εγγύτερες περιοχές δεν συμβάλλουν σημαντικά στις εκπομπές αερίων του διοξειδίου του άνθρακα, θα πρέπει όλοι να επιταχύνουμε το σχέδιο δράσης μας για το κλίμα, καθώς δεν θα ξεφύγουμε από τις παγκόσμιες κλιματικές προκλήσεις χωρίς την μετάβαση στην πράσινη ενέργεια».

www.worldenergynews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης