Ενέργεια

Γερμανία: Άδειες για το κλείσιμο μονάδων ηλεκτροπαραγωγής άνθρακα χορήγησε η ρυθμιστική αρχή

Γερμανία: Άδειες για το κλείσιμο μονάδων ηλεκτροπαραγωγής άνθρακα χορήγησε η ρυθμιστική αρχή
Η μέση πληρωμή που θα λάβουν οι φορείς εκμετάλλευσης για να κλείσουν τις εγκαταστάσεις τους είναι 66.259 ευρώ (79.371,66 $) ανά MW
H ρυθμιστική αρχή ενέργειας της Γερμανίας ανακοίνωσε την Τρίτη 1/12/2020 ότι η δυναμικότητα παραγωγής ηλεκτρικής ενέργειας από σκληρό άνθρακα αξίας 4.788 μεγαβάτ (MW) ενδέχεται να κλείσει την 1η Ιανουαρίου 2021 στο πλαίσιο μιας πολιτικής για την απομάκρυνση της εκπομπής άνθρακα από την αγορά.
Η μέση πληρωμή που θα λάβουν οι φορείς εκμετάλλευσης για να κλείσουν τις εγκαταστάσεις τους είναι 66.259 ευρώ (79.371,66 $) ανά MW, ανέφερε σε ανακοίνωση η ρυθμιστική αρχή του Bundesnetzagentur, προσθέτοντας ότι θα δαπανήσει συνολικά 317 εκατομμύρια ευρώ.
Η Γερμανία έχει αποφασίσει να εγκαταλείψει εντελώς τον άνθρακα ως πηγή ενέργειας έως το 2038.
Το καθεστώς αντιστάθμισης για τον τερματισμό λειτουργίας στη βιομηχανία καφέ άνθρακα-ηλεκτρικής ενέργειας, η οποία περιλαμβάνει την εγχώρια εξόρυξη και την καύση λιγνίτη, είναι ακόμη υπό εξέταση από την Ευρωπαϊκή Επιτροπή.

Οι εγκαταστάσεις που θα κλείσουν

Ο κατάλογος των εγκαταστάσεων που επηρεάζονται περιλαμβάνει το εργοστάσιο της σουηδικής εταιρείας Vattenfall με δύο μπλοκ Α και Β στο Moorburg κοντά στο Αμβούργο.
Οι άλλες μονάδες από τις συνολικά 11 είναι το Steag's Walsum 9, το Westfalen και το Ibbenbueren της RWE, και οι μονάδες της Uniper, Heyden, Suedzucker's Brottewitz και Warburg, το μπλοκ Infraserv Hoechst HKW, το Stadtwerke Bremen’s Kraftwerk Hafen block 6 και το εργοστάσιο Pfeifer & Langen στο Juelich.
Η Vattenfall ανέφερε σε ανακοίνωσή της ότι οι πληρωμές θα της επιτρέψουν να καταργήσει σταδιακά τα δύο εργοστάσια Moorburg νωρίτερα από ό, τι είχε προγραμματιστεί προηγουμένως. Εκτός αν οι εταιρείες δικτύου αντιταχθούν στο κλείσιμό τους για λόγους ασφαλείας δικτύου, το Moorburg θα κλείσει την 1η Ιουλίου 2021 το αργότερο.
Η προθεσμία για την υποβολή αντιρρήσεων λήγει στις αρχές Μαρτίου του 2021.


«Πράσινο» φως της ΕΕ στην Γερμανία για την αποζημίωση της απόσυρσης μονάδων άνθρακα

www.worldenergynews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης