Τελευταία Νέα
Περιβάλλον

Νέο σχέδιο της ΕΕ για τον περιορισμό των εκπομπών αερίων θερμοκηπίου κατά τουλάχιστον 55% έως το 2030

Νέο σχέδιο της ΕΕ για τον περιορισμό των εκπομπών αερίων θερμοκηπίου κατά τουλάχιστον 55% έως το 2030
Ο τρέχων στόχος του 2030 για τα μέλη της ΕΕ είναι μια μείωση των εκπομπών κατά 40% από τα επίπεδα του 1990

Η Ευρωπαϊκή Ένωση έχει συντάξει συμφωνία για τον περιορισμό των εκπομπών αερίων θερμοκηπίου κατά τουλάχιστον 55% έως το 2030, έναντι των επιπέδων του 1990, στόχος που ελπίζει ότι τα 27 μέλη της θα εγκρίνουν σε σύνοδο κορυφής τον επόμενο μήνα, σύμφωνα με το έγγραφο.

Εάν η σύνοδος των ηγετών της ΕΕ στις 10-11 Δεκεμβρίου εγκρίνει το σχέδιο συμπερασμάτων που είχε δει το Reuters, θα μπορούσε να κάνει την ΕΕ την πρώτη μεγάλη οικονομία που υπέβαλε νέα δέσμευση για το κλίμα στο πλαίσιο της συμφωνίας για το κλίμα του Παρισιού του ΟΗΕ του 2015, πριν από την προθεσμία για το τέλος.

O στόχος

Ο τρέχων στόχος του 2030 για τα μέλη της ΕΕ είναι μια μείωση των εκπομπών κατά 40% από τα επίπεδα του 1990, ήδη υψηλότερο από το ποσό που δεσμεύτηκαν από άλλους μεγάλους εκπομπούς, όπως η Κίνα και οι Ηνωμένες Πολιτείες.

«Το Ευρωπαϊκό Συμβούλιο υποστηρίζει έναν δεσμευτικό στόχο της ΕΕ για καθαρή μείωση τουλάχιστον 55% των εγχώριων εκπομπών αερίων θερμοκηπίου έως το 2030 σε σύγκριση με το 1990», ανέφερε το σχέδιο. Το πάνελ της επιστήμης του κλίματος του Ηνωμένου Βασιλείου δήλωσε ότι ο κόσμος χρειάζεται καθαρές μηδενικές εκπομπές διοξειδίου του άνθρακα έως το 2050 για να διατηρήσει την παγκόσμια αύξηση της θερμοκρασίας αυτόν τον αιώνα σε κάτω από 1,5 βαθμούς πάνω από τους προ-βιομηχανικούς χρόνους.

Η Πολωνία που εξαρτάται από τον άνθρακα δήλωσε ότι χρειάζεται περισσότερη ανάλυση της οικονομικής επιρροής πριν υπογράψει έναν αυστηρότερο κλιματικό στόχο και τον περασμένο μήνα ζήτησε μεταρρυθμίσεις στην αγορά άνθρακα της ΕΕ για την ανακατεύθυνση των εσόδων στις φτωχότερες χώρες.

www.worldenergynews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης