Irena και GWEC συντονίζουν τις προσπάθειές τους για την ευρεία ενσωμάτωση των ΑΠΕ στις νέες ανάγκες

tags :
Irena και GWEC συντονίζουν τις προσπάθειές τους για την ευρεία ενσωμάτωση των ΑΠΕ στις νέες ανάγκες
Οι ανανεώσιμες τεχνολογίες, όπως η αιολική και ηλιακή ακτή και η υπεράκτια, καθώς και τα μέτρα ενεργειακής απόδοσης, μπορούν να προσφέρουν πάνω από το 90% των απαιτούμενων μειώσεων εκπομπών

Ο Διεθνής Οργανισμός Ανανεώσιμων Πηγών Ενέργειας (IRENA) και το Παγκόσμιο Συμβούλιο Αιολικής Ενέργειας (GWEC) ένωσαν τις προσπάθειές τους με στόχο την αύξηση της υιοθέτησης και της ανάπτυξης αιολικών και ανανεώσιμων πηγών ενέργειας παγκοσμίως.

Η συμφωνία συνεργασίας υπεγράφη από τον γενικό διευθυντή της IRENA Francesco La Camera και τον διευθύνοντα σύμβουλο της GWEC, Ben Backwell, με την ευκαιρία του διαλόγου «Race to Zero», ενός προγράμματος για την επιτάχυνση της προόδου από τις κυβερνήσεις, τη βιομηχανία και άλλους βασικούς ενδιαφερόμενους για την επίτευξη της συμφωνίας του Παρισιού.

Ειδικότερα, η συμφωνία του Παρισιού έως το 2050 απαιτεί μετασχηματιστικές αλλαγές στην πολιτική, τη συμπεριφορά και τη διεθνή συνεργασία, δήλωσε η έκθεση Global Renewables Outlook της IRENA. Περίπου το 1/3 της νέας χωρητικότητας ανανεώσιμης ισχύος που προστέθηκε το 2019 προήλθε από την αιολική ενέργεια και τα στοιχεία της IRENA υποδηλώνουν ότι η ηλιακή και η αιολική ενέργεια θα κυριαρχήσουν στη μελλοντική αύξηση της χωρητικότητας.

«Η αιολική ενέργεια είναι ο ακρογωνιαίος λίθος του παγκόσμιου ενεργειακού μετασχηματισμού και με τις εξελισσόμενες τεχνολογίες, θα συνεχίσει να υποστηρίζει την παγκόσμια ατζέντα ανάπτυξης χαμηλών εκπομπών διοξειδίου του άνθρακα έως τα μέσα του αιώνα. Συνδυάζοντας τις γνώσεις, τις δυνατότητες μας, μπορούμε από κοινού να δημιουργήσουμε ένα ευνοϊκό περιβάλλον για την αιολική ενέργεια».

Οι ανανεώσιμες τεχνολογίες, όπως η αιολική και ηλιακή ακτή και η υπεράκτια, καθώς και τα μέτρα ενεργειακής απόδοσης, μπορούν να προσφέρουν πάνω από το 90% των απαιτούμενων μειώσεων εκπομπών, παρέχοντας παράλληλα καθαρή απασχόληση και οικονομικά οφέλη στη διαδικασία, ανέφεραν οι IRENA και GWEC.

Τι χρειάζεται

Οι οργανισμοί ανέφεραν ότι η ταχεία απαλλαγή από τον άνθρακα θα απαιτήσει ποικίλες αλλαγές πολιτικής και επενδύσεις, όπως εντατικοποίηση των δεσμεύσεων για ανανεώσιμες πηγές ενέργειας. Η συνεργασία θα επικεντρωθεί στην ενίσχυση της διευκόλυνσης έργων αιολικής ενέργειας, επενδύσεων για το κλίμα, καθώς και στη συμμετοχή της αιολικής βιομηχανίας

Ο Backwell κατέληξε λέγοντας ότι: «Δεν υπάρχει αμφιβολία ότι πρέπει επειγόντως να αναλάβουμε δράση για τη μείωση των εκπομπών άνθρακα και να δράσουμε συλλογικά για να επιβραδύνουμε τις επιπτώσεις της κλιματικής αλλαγής. Η επιτάχυνση της ανάπτυξης ανανεώσιμων πηγών ενέργειας είναι ένας από τους πιο αποτελεσματικούς τρόπους για την επίτευξη αυτών των στόχων.

www.worldenergynews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης