Ενέργεια

Ομάδα επενδυτών για την κλιματική δράση προσθέτει τη Saudi Aramco στη λίστα με τις εταιρείες - στόχους

Ομάδα επενδυτών για την κλιματική δράση προσθέτει τη Saudi Aramco στη λίστα με τις εταιρείες - στόχους
Τα 450 μέλη του Climate Action 100+, διαχειρίζονται περισσότερα από 47 τρις. δολ.επιδιώκει να συνεργαστεί με τις εταιρείες που είναι υπεύθυνες για τις εκπομπές αερίων
Ένας από τους κορυφαίους ομίλους επενδυτών στον κόσμο που πιέζει για μεγαλύτερη εταιρική δράση για την κλιματική αλλαγή ανακοίνωσε ότι έχει προσθέσει τη Saudi Aramco, τη μεγαλύτερη εταιρεία παραγωγής πετρελαίου στον κόσμο, στη λίστα των εταιρειών-στόχων.
Το Climate Action 100+, τα 450 μέλη των οποίων διαχειρίζονται περισσότερα από 47 τρισεκατομμύρια δολάρια σε περιουσιακά στοιχεία, επιδιώκει να συνεργαστεί με τις εταιρείες που είναι υπεύθυνες για πολλές από τις εκπομπές αερίων θερμοκηπίου στον κόσμο προκειμένου να ενθαρρύνει τη μετάβαση σε μια οικονομία χαμηλών εκπομπών άνθρακα.
Συγκεκριμένα, θέλει κάθε εταιρεία να δεσμευτεί για μειώσεις εκπομπών σύμφωνα με τη Συμφωνία του Παρισιού για την αλλαγή του κλίματος, να εφαρμόσει ισχυρά πλαίσια διακυβέρνησης του κλίματος και να βελτιώσει τις σχετικές με το κλίμα γνωστοποιήσεις.

Στρατηγική

Ο όμιλος έχει ήδη σημειώσει κάποια επιτυχία με τη στρατηγική του, συμπεριλαμβανομένων των εταιρειών πετρελαίου Royal Dutch Shell και BP οι οποίες φέτος ανακοίνωσαν μακροπρόθεσμες στρατηγικές ως απάντηση στην κλιματική αλλαγή.
Το Climate Action 100+ έχει επιταχύνει την εμπλοκή με εντυπωσιακά αποτελέσματα, δήλωσε ο πρόεδρος του ομίλου, Laetitia Tankwe, αφού ανακοίνωσε τις νέες προσθήκες στον κατάλογο των στοχευμένων εταιρειών.
«Αυτές οι προσθήκες παρουσιάζουν μια στρατηγική ευκαιρία για περαιτέρω περιορισμό των εκπομπών και επιτρέπουν τη μετάβαση σε ένα μέλλον μηδενικού έως το 2050», σημείωσε. «Χαιρετίζουμε την ευκαιρία να υποστηρίξουμε τους υπογράφοντες σε αυτές τις νέες δεσμεύσεις».

Σε μια περιοδική ανασκόπηση των εταιρειών που καλύπτονται από την αρχή, το CA100 + ανακοίνωσε ότι είχε προσθέσει άλλες οκτώ στη λίστα εστίασης, συμπεριλαμβανομένου της εταιρείας εξόρυξης χαλκού Grupo Mexico, της κολομβιανής βιομηχανικής εταιρείας Grupo Argos, τις αυστραλιανές εταιρείες χημικών Incitec Pivot και Orica, της Παπούα Νέας Γουινέα Oil Search,την ινδική κατασκευαστική UltraTech Cement, τηνγερμανική εταιρεία ηλεκτρισμού Uniper και την μεξικάνικη κρατική εταιρεία πετρελαίου PEMEX να ολοκληρώνουν νέες προσθήκες. Από την λίστα αφαιρέθηκαν δύο εταιρείες: η αμερικανική εταιρεία εξόρυξης άνθρακα Southern Copper η οποία αντικαταστάθηκε από τη μητρική της εταιρεία, Grupo Mexico, ενώ η αυστραλιανή εταιρεία λιανικής πώλησης Wesfarmers απερρίφθει μετά από μια θεμελιώδη αναδιάρθρωση της εταιρείας, ανέφερε ο επενδυτικός όμιλος, αφήνοντας 167 εταιρείες στη λίστα εστίασης .


www.worldenergynews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης