Τελευταία Νέα
Πετρέλαιο

Έγγραφο του OPEC+ «αποκαλύπτει» ασθενέστερη ζήτηση πετρελαίου το 2021

Έγγραφο του OPEC+ «αποκαλύπτει» ασθενέστερη ζήτηση πετρελαίου το 2021
Σημαντική η αποκάλυψη του Reuters για το εμπιστευτικό έγγραφο του Οργανισμού

Ο ΟΠΕΚ και οι σύμμαχοί του έχουν αναθεωρήσει τα σενάρια ζήτησης πετρελαίου για το 2021 με τη ζήτηση να φαίνεται ασθενέστερη από ό, τι αναμενόταν προηγουμένως, ένα εμπιστευτικό έγγραφο που βλέπει το Reuters δείχνει, υποστηρίζοντας την υπόθεση για αυστηρότερη πολιτική εφοδιασμού το επόμενο έτος.

«Για το 2021, η ζήτηση πετρελαίου αναμένεται να αυξηθεί κατά 6,2 εκατομμύρια βαρέλια ημερησίως, χρόνο με το χρόνο, αντιπροσωπεύοντας μια προς τα κάτω αναθεώρηση των 0,3 εκατομμυρίων βαρελιών την ημέρα σε σύγκριση με την εκτίμηση του περασμένου μήνα», ανέφερε η έκθεση μιας ομάδας αξιωματούχων από παραγωγούς του OPEC+

Μια επιλογή που κερδίζει υποστήριξη μεταξύ του ΟΠΕΚ + είναι η διατήρηση των υφιστάμενων περιορισμών προσφοράς 7,7 εκατομμυρίων bpd για άλλους τρεις έως έξι μήνες, ανέφεραν πηγές του ΟΠΕΚ +, αντί να μειωθεί η μείωση στα 5,7 εκατομμύρια βαρέλια την ημέρα τον Ιανουάριο, όπως ζητείται σήμερα.

«Η συζήτηση για αυτό είναι δυνατή», δήλωσε μια πηγή του ΟΠΕΚ, επικαλούμενη «ασθενέστερη ζήτηση και αύξηση της παραγωγής της Λιβύης».

Τι εξετάζεται

Η Αλγερία, κάτοχος της εκ περιτροπής προεδρίας του ΟΠΕΚ, υποστήριξε την επέκταση των υφιστάμενων περικοπών και ο κορυφαίος εξαγωγέας Σαουδική Αραβία δήλωσε ότι η συμφωνία του ΟΠΕΚ + θα μπορούσε να «τροποποιηθεί» εάν χρειαστεί. Άλλες επιλογές, οι οποίες θεωρούνται λιγότερο πιθανές από πηγές, περιλαμβάνουν τη συνέχιση της προγραμματισμένης αύξησης ή την περαιτέρω μείωση της προσφοράς.

Τέλος, υπενθυμίζεται ότι οι συναντήσεις για τις τελικές αποφάσεις θα λάβουν χώρα στις 30/11 και 1/12.

www.worldenergynews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης