Τελευταία Νέα

EIA: Η αιολική ενέργεια παρήγε περισσότερο ηλεκτρισμό έναντι της υδροηλεκτρικής στις ΗΠΑ

EIA: Η αιολική ενέργεια παρήγε περισσότερο ηλεκτρισμό έναντι της υδροηλεκτρικής στις ΗΠΑ
Στο τέλος του 2016 η εγκατεστημένη ισχύς της αιολικής ενέργειας ανήλθε συνολικά στα 81,312 GW, ενώ της υδροηλεκτρικής ενέργειας ανήλθε συνολικά στα 79,985 GW.
Η εγκατεστημένη ισχύς αιολικής ενέργειας ξεπέρασε τη συμβατική υδροηλεκτρική παραγωγική ικανότητα στην παραγωγή ηλεκτρικής ενέργειας στις ΗΠΑ το 2016, σύμφωνα με τα στοιχεία της Διοίκησης Πληροφοριών Ενέργειας (EIA) της χώρας.
Σύμφωνα με αυτά, στο δίκτυο ηλεκτρικής ενέργειας των ΗΠΑ προστέθηκαν 8,727 GW νέας παραγωγικής ισχύος από την αιολική ενέργεια.
Στο τέλος του 2016 η εγκατεστημένη ισχύς της αιολικής ενέργειας ανήλθε συνολικά στα 81,312 GW, ενώ της υδροηλεκτρικής ενέργειας ανήλθε συνολικά στα 79,985 GW, σύμφωνα με τα στοιχεία.
Μάλιστα, το μεγαλύτερο ποσοστό στο μείγμα ηλεκτρικής ενέργειας από την αιολική ενέργεια καταγράφηκε στην πετρελαιοπαραγωγό Πολιτεία του Τέξας, φθάνοντας κατά μέσο όρο το 47% κάλυψης της ετήσιας ενεργειακής ζήτησης.
Στο σύνολο ωστόσο των Ηνωμένων Πολιτειών, η αιολική και η υδροηλεκτρική ενέργεια έχουν κατά πολύ μικρότερο ποσοστό συμβολής στο ενεργειακό μείγμα της ζητούμενης ηλεκτρικής ενέργειας σε σύγκριση με άλλες πηγές, όπως η πυρηνική ενέργεια, η η παραγόμενη από ορυκτά, καθώς όπως επισημαίνει η ΕΙΑ, η παραγωγική ικανότητα των δύο αυτών πηγών ενέργειας επηρεάζεται από τις καιρικές συνθήκες.

www.worldenergynews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης