Ενέργεια

Επενδύσεις 32 δισ. δολ. στις ΑΠΕ υπόσχεται η κυβέρνηση της Νέας Νότιας Ουαλίας - Οι προτεραιότητες

Επενδύσεις 32 δισ. δολ. στις ΑΠΕ υπόσχεται η κυβέρνηση της Νέας Νότιας Ουαλίας - Οι προτεραιότητες
Στόχος είναι η αντικατάσταση των περισσότερων μονάδων παραγωγής ενέργειας από άνθρακα  που θα συμβάλλουν στην δημιουργία νέων θέσεων εργασίας

Η κυβέρνηση της Νέας Νότιας Ουαλίας υπόσχεται έκρηξη ιδιωτικών επενδύσεων 32 δισεκατομμυρίων δολαρίων σε ανανεώσιμες πηγές ενέργειας σε περιφερειακές περιοχές, σύμφωνα με τα όσα αναμεταδίδει το Guardian.  Ο κρατικός συνασπισμός αναφέρει ότι ένας χάρτης πορείας για την υποδομή ηλεκτρικής ενέργειας θα υποστηρίξει 12 GW ανανεώσιμης ενέργειας και 2 GW αποθήκευσης ενέργειας, με έμφαση στην αντλία υδροδότησης, την επόμενη δεκαετία.

Η αρχική ανάλυση του σχεδίου, το οποίο υποστηρίζεται από το Εργατικό Κόμμα, υποδηλώνει ότι θα μπορούσε να αυξήσει το μερίδιο των ανανεώσιμων πηγών ενέργειας στην πολιτεία από περίπου 16% σήμερα σε περισσότερο από 60% έως το 2030.

Το σχέδιο

Στόχος είναι η αντικατάσταση των περισσότερων μονάδων παραγωγής ενέργειας από άνθρακα  που θα συμβάλλουν στην δημιουργία νέων θέσεων εργασίας.  

Επίσης, το σχέδιο θα «μειώσει τη γραφειοκρατία» και θα δημιουργήσει ένα μακροπρόθεσμο επενδυτικό σήμα για νέες επενδύσεις σε ανανεώσιμες πηγές ενέργειας.

Τουλάχιστον τέσσερα από τα πέντε εργοστάσια άνθρακα της πολιτείας αναμένεται να κλείσουν τα επόμενα 15 χρόνια, ξεκινώντας με τη γεννήτρια Liddell στις αρχές του 2023.


Οι αγρότες καλωσορίζουν το ενεργειακό σχέδιο


O Charlie Prell ένας εκτροφέας προβάτων και πρόεδρος του Farmers for Climate Action, δήλωσε ότι θα δημιουργήσει έναν πιο ανθεκτικό και ευημερούμενο γεωργικό τομέα. Είπε ότι οι ανανεώσιμες πηγές ενέργειας μεγάλης κλίμακας μπορούν να παρέχουν μια αξιόπιστη ροή εισοδήματος στους αγρότες.

«Η φιλοξενία ανεμογεννητριών στο δικό μου αγρόκτημα αποτέλεσε για μένα και την οικογένειά μου σωτηρία καθώς καταπολεμούμε τις ξηρασίες και τις πλημμύρες που επιδεινώνονται από την κλιματική αλλαγή», είπε.

Η κυβέρνηση Morrison αντιστάθηκε στην παγκόσμια ώθηση για μείωση των εκπομπών στο μηδέν έως το 2050, η οποία έχει επιταχυνθεί με την εκλογή του εκλεγμένου προέδρου των ΗΠΑ Joe Biden. Έχει στόχο το 2030 για εκπομπές μείωσης 26% -28% κάτω από τα επίπεδα του 2005, αφού απέρριψε μια επιστημονική σύσταση από την Αρχή για την Αλλαγή του Κλίματος για μείωση μεταξύ 45% και 60% σε αυτό το χρονικό πλαίσιο.

www.worldenergynews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης