Ανανεώσιμες & Βιώσιμη Ανάπτυξη

Το «στοίχημα» της Siemens Gamesa για επιστροφή στο δρόμο της ανάκαμψης και της κερδοφορίας

Το «στοίχημα» της Siemens Gamesa για επιστροφή στο δρόμο της ανάκαμψης και της κερδοφορίας
Ο Nauen είπε ότι η πανδημία Covid-19 έκανε τη χρονιά ακόμη πιο δύσκολη για τη Siemens Gamesa

Ο κατασκευαστής στροβίλων Siemens Gamesa έχει ένα «τεράστιο έργο» μπροστά για να ανατρέψει την εταιρεία, ειδικά στον τομέα της ξηράς, σύμφωνα με τον διευθύνοντα σύμβουλο Andreas Nauen.
Όταν ανέλαβε τα καθήκοντα του CEO τον Ιούνιο, τόνισε ότι η Siemens Gamesa έχει ήδη λάβει πολλά μέτρα για να αντιμετωπίσει γενικότερες προκλήσεις, προκειμένου να επιστρέψει στην κερδοφόρα ανάπτυξη το συντομότερο δυνατό.
Στα αποτελέσματά της για τη χρήση 2020, η οποία έληξε στις 30 Σεπτεμβρίου, η Siemens Gamesa σημείωσε καθαρή ζημιά ύψους 918 εκατ. ευρώ.

Το σχέδιο αναδιάρθρωσης

Η αναδιάρθρωση βρίσκεται σε εξέλιξη, με ένα τριετές σχέδιο διατηρώντας παράλληλα την κερδοφόρα ανάπτυξη στους τομείς των υπεράκτιων δραστηριοτήτων, δήλωσε ο Nauen.

«Πιστεύω ακράδαντα ότι λαμβάνουμε τα σωστά μέτρα για να ενισχύσουμε ουσιαστικά την επιχείρησή μας. Είμαστε στο σωστό δρόμο για να επιστρέψουμε τη Siemens Gamesa στο σημείο που βρίσκεται στην πρώτη γραμμή της βιομηχανίας ανανεώσιμων πηγών ενέργειας. Η εταιρεία θα πρέπει να προβεί σε περαιτέρω προσαρμογές στο αποτύπωμά της για να επιτύχει τους στόχους της, αλλά δεν έχουν ληφθεί τελικές αποφάσεις σχετικά με τους αριθμούς. Πρέπει να κάνουμε τα πάντα για να κάνουμε τη Siemens Gamesa ανταγωνιστική και πάλι» συμπλήρωσε.

Περί πανδημίας

Ο Nauen είπε ότι η πανδημία Covid-19 έκανε τη χρονιά ακόμη πιο δύσκολη για τη Siemens Gamesa. Η εταιρεία δήλωσε ότι ο κύριος αντίκτυπος στις επιχειρήσεις ήταν το δεύτερο και το τρίτο τρίμηνο, αλλά το τέταρτο τρίμηνο ο αντίκτυπος του Covid ήταν «εξουθενωτικός».

Ο Nauen είπε: «Πέρα από την πανδημία, οι προοπτικές για τη βιομηχανία παραμένουν πολύ θετικές. Είπε ότι υπήρξε σημαντική αλλαγή για να καταστεί βιώσιμη η πράσινη ανάκαμψη και η Siemens Gamesa είναι «σε καλή θέση» για να υλοποιήσει τις νέες φιλοδοξίες που δείχνουν πολλές κυβερνήσεις».

www.worldenergynews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης