Πετρέλαιο

Μειώθηκαν οι εισαγωγές αργού πετρελαίου της Κίνας τον Οκτώβριο

Μειώθηκαν οι εισαγωγές αργού πετρελαίου της Κίνας τον Οκτώβριο
Χαμηλότερα διαμορφώθηκε και η αποθήκευση
Οι εισαγωγές αργού πετρελαίου της Κίνας μειώθηκαν κατά 4,88% τον προηγούμενο μήνα σε σχέση με έναν μήνα νωρίτερα, σύμφωνα με στοιχεία που ανακοίνωσε η OilX.
Οι εισαγωγές διαμορφώθηκαν στα 10,96 εκατομμύρια bpd, και ήταν πάνω από 560.000 bpd χαμηλότερες από τον μέσο όρο για το Σεπτέμβριο.
Σε ετήσια βάση, ωστόσο, ο μέσος όρος του Οκτωβρίου ήταν υψηλότερος, κατά 3,47% ή 367.000 bpd.
Οι αναλυτές της OilX ανέφεραν επίσης ότι η συμφόρηση των δεξαμενόπλοιων στα κινεζικά λιμάνια συνέχισε να μειώνεται.
Μειώθηκε επίσης το επίπεδο αποθήκευσης πετρελαίου σε εγκαταστάσεις που διαχειρίζεται το Διεθνές Χρηματιστήριο Ενέργειας.
Η συμφόρηση των δεξαμενόπλοιων στην Κίνα ακολούθησε μια σημαντική αγορά αγορών στις αρχές του έτους, όταν το αργό πετρέλαιο ήταν ακόμη φθηνότερο.
Μέχρι τη στιγμή που τα φορτία έφτασαν στην Κίνα, είχε καταστεί σαφές ότι η ζήτηση δεν θα ανακάμψει τόσο έντονα όσο αναμενόταν, προκαλώντας καθυστερήσεις στην εκφόρτωση και έλλειψη χωρητικότητας αποθήκευσης.
Αυτή η κατάσταση βελτιώνεται τώρα, σύμφωνα με την OilX, με το πετρέλαιο σε πλωτή αποθήκευση γύρω από την Κίνα να είναι στα 40 εκατομμύρια βαρέλια.

Οι αποθηκευτιοί χώροι παραμένουν γεμάτοι


Η αποθήκευση του ΙΝΕ έχει επίσης μειωθεί - αφού υποχώρησε για εννέα συνεχόμενες εβδομάδες
, η ποσότητα του πετρελαίου σε αυτές τις εγκαταστάσεις είναι πλέον πάνω από 10 εκατομμύρια βαρέλια κάτω από τα υψηλά ρεκόρ που καταγράφηκαν τον Ιούλιο, ανέφερε η OilX.
Οι εισαγωγές αργού πετρελαίου της Κίνας μειώθηκαν τους τελευταίους μήνες από το υψηλό ρεκόρ των 13 εκατομμυρίων βαρελιών ημερησίως τον Ιούνιο.
Ωστόσο, οι εισαγωγές εξακολουθούν να είναι σημαντικά υψηλότερες σε σύγκριση με τα μηνιαία επίπεδα του περασμένου έτους, σύμφωνα με στοιχεία της Joint Organisations Data Initiative (JODI).
Στο μέλλον, οι αναλυτές αναμένουν ότι οι κινεζικές εισαγωγές δεν θα είναι τόσο ισχυρές το τέταρτο τρίμηνο, καθώς ο αποθηκευτικός χώρος παραμένει αρκετά πλήρης παρά την πτώση στα επίπεδα αποθήκευσης πετρελαίου του INE.
Ταυτόχρονα, η ζήτηση καυσίμων στις περιοχές εξαγωγών της Κίνας τα παραμένει αδύναμη. Στο τελευταίο τρίμηνο του έτους, οι κινεζικές εισαγωγές αργού πετρελαίου θα μπορούσαν να υποχωρήσουν 14,5% από τα επίπεδα του τρίτου τριμήνου, ήτοι 1,7 εκατομμύρια bpd, σύμφωνα με τους αναλυτές της IHS Markit.


www.worldenergynews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης