Τελευταία Νέα
Περιβάλλον

Ο αντίκτυπος του COVID-19 στο περιβάλλον της Ευρώπης- Οι επιπτώσεις

Ο αντίκτυπος του COVID-19 στο περιβάλλον της Ευρώπης- Οι επιπτώσεις
Θετικές επιπτώσεις στο περιβάλλον της Ευρώπης σημειώθηκαν σύμφωνα με ενημέρωση του Ευρωπαϊκού Οργανισμού Περιβάλλοντος (ΕΟΠ)
Οι θετικές αλλαγές που έχουν παρατηρηθεί στο περιβάλλον περιλαμβάνουν προσωρινές βελτιώσεις στην ποιότητα του αέρα, χαμηλότερες εκπομπές αερίων θερμοκηπίου και χαμηλότερα επίπεδα ηχορύπανσης. Ωστόσο, η αξιολόγηση τονίζει ότι υπήρξαν και αρνητικές συνέπειες, όπως η αυξημένη χρήση πλαστικών μίας χρήσης. 

Ανάγκη αντιμετώπισης των περιβαλλοντικών προκλήσεων

Η κρίση του COVID-19 υπογραμμίζει την επείγουσα ανάγκη αντιμετώπισης των περιβαλλοντικών προκλήσεων που αντιμετωπίζει η Ευρώπη. Αυτό θα ωφελήσει όχι μόνο το περιβάλλον, αλλά και την υγεία και την ευημερία της κοινωνίας μας. Η ενημέρωση, που καταρτίστηκε από την αρχική έρευνα από εξωτερικούς και εμπειρογνώμονες του ΕΟΠ, δίνει μια προκαταρκτική εικόνα για την πανδημία και τα επακόλουθα κυβερνητικά μέτρα για την καταπολέμησή της.

Σημαντικά ευρήματα:

  • Η πανδημία COVID-19 υπογραμμίζει τις σχέσεις μεταξύ των φυσικών και κοινωνικών μας συστημάτων: η κοινωνική ανθεκτικότητα εξαρτάται από ένα ανθεκτικό σύστημα περιβαλλοντικής υποστήριξης.
  • Περιβαλλοντικοί παράγοντες όπως η ποιότητα του αέρα φαίνεται να επηρεάζουν τα αποτελέσματα του COVID-19.
  • Η αυξημένη εξάρτηση από πλαστικά μίας χρήσης και οι χαμηλές τιμές του oil που προκύπτουν από το lockdown έχουν αρνητικές συνέπειες.
  • Το lockdown κατά τη διάρκεια της πανδημίας COVID-19 μπορεί να έχει κάποιες άμεσες, βραχυπρόθεσμες, θετικές επιπτώσεις στο περιβάλλον μας, ιδίως όσον αφορά τις εκπομπές και την ποιότητα του αέρα, παρόλο που είναι πιθανό να είναι προσωρινές.
www.worldenergynews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης