Τελευταία Νέα
Πετρέλαιο

Στον ρυθμό των αποεπενδύσεων πετρελαίου και η Total - Τι σχεδιάζει προσεχώς

Στον ρυθμό των αποεπενδύσεων πετρελαίου και η Total - Τι σχεδιάζει προσεχώς
Εταιρείες – κολοσσοί όπως η Chevron, η BP και η Exxon Mobil χαράσσουν νέα σχέδια για να μειώσουν τα χρέη που δημιουργήθηκαν ελέω του COVID.

Σε μια μεγάλη κίνηση προχωρά η Τotal αναφορικά με τις ενεργειακές της δραστηριότητες. Σύμφωνα με τα όσα μεταδίδει το Reuters, ο γαλλικός κολοσσός έχει ως στόχο την πώληση μεριδίων σε αρκετά από τα κοιτάσματα πετρελαίου της Ανγκόλας.

Όπως μάλιστα υπογραμμίζεται, η Total θα μπορούσε να συγκεντρώσει περίπου 300 εκατ. δολάρια από την πώληση του 20% που κατέχει στο υπεράκτιο κοίτασμα Block 14 στην Ανγκόλα.

Σύμφωνα με τις πηγές, η πώληση του μεριδίου της Total στο Block 14 εντάσσεται στην απόφαση της εταιρείας να επικεντρωθεί στα μεγαλύτερα και πιο κερδοφόρα κοιτάσματα πετρελαίου και φυσικού αερίου στην Ανγκόλα, όπου παραμένει η μεγαλύτερη εταιρεία εκμετάλλευσης.

Σημάδι των καιρών του κορωνοϊού

Αξίζει να σημειωθεί ότι η πανδημία του κορωνοϊού έχει προκαλέσει ντόμινο αλλαγών στις επενδυτικές δραστηριότητες όλων των εταιρειών παγκοσμίως. Εταιρείες – κολοσσοί όπως η Chevron, η BP και η Exxon Mobil χαράσσουν νέα σχέδια για να μειώσουν τα χρέη που δημιουργήθηκαν ελέω του COVID.

Σε αυτό λοιπόν το πλαίσιο εντάσσεται η πώληση χαρτοφυλακίου σε πετρέλαιο και φυσικό αέριο, αξίας δεκάδων δισεκατομμυρίων δολαρίων σε όλο τον κόσμο μέσα στα επόμενα χρόνια.

Το παράδειγμα της BP

Η BP έχει αρχίσει να σκιαγραφεί τις λεπτομέρειες του τρόπου με τον οποίο σκοπεύει να μετασχηματιστεί από μία από τις μεγαλύτερες εταιρείες πετρελαίου και φυσικού αερίου παγκοσμίως σε έναν κολοσσό χαμηλού αποτυπώματος άνθρακα.

Οι βασικοί ανταγωνιστές της εταιρείας – Ευρωπαϊκοί ενεργειακοί γίγαντες όπως η Royal Dutch Shell, η νορβηγική Equinor και η γαλλική Total – δέχονται κι αυτοί πλήγματα στις μετοχές τους φέτος, καθώς η πανδημία έχει μειώσει τη ζήτηση για ενέργεια και έχει θέσει σε ελεύθερη πτώση τις τιμές του πετρελαίου. Και οι τρεις αυτές εταιρείες βρίσκονται εν μέσω μιας διαδικασίας ορισμού των στρατηγικών τους για να επιτύχουν καθαρές μηδενικές εκπομπές αερίων έως το 2050.

Πρόκειται για μια διαδικασία που ισοδυναμεί με επαναπροσδιορισμό της φύσης και της λειτουργίας μιας εταιρείας πετρελαίου και φυσικού αερίου.

www.worldenergynews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης