Ενέργεια

Επαναπροσδιορισμός των στόχων της Equinor - Το μεγαλεπήβολο κλιματικό της σχέδιο έως το 2050

Επαναπροσδιορισμός των στόχων της Equinor - Το μεγαλεπήβολο κλιματικό της σχέδιο έως το 2050
Στο πλαίσιο της νέας αυτής στρατηγικής συμπεριλαμβάνονται οι εκπομπές από την παραγωγή και την τελική κατανάλωση πετρελαίου και φυσικού αερίου

Η Equinor έχει θέσει ως στόχο τις μηδενικές εκπομπές άνθρακα μέχρι το 2050, όπως αναμεταδίδει το Reuters.

Στο πλαίσιο της νέας αυτής στρατηγικής συμπεριλαμβάνονται οι εκπομπές από την παραγωγή και την τελική κατανάλωση πετρελαίου και φυσικού αερίου.

Πρόκειται μάλιστα για τα όσα είπε σήμερα ο νέος διευθύνων σύμβουλος της εταιρείας, Anders Opedal, που ανέλαβε τα καθήκοντά του, αντικαθιστώντας τον Eldar Saetre.

Ο νέος Διευθύνων Σύμβουλος επανέλαβε επίσης τη μακροχρόνια φιλοδοξία της εταιρείας για αύξηση της παραγωγής πετρελαίου και φυσικού αερίου κατά 3% ετησίως το 2019-2026, τονίζοντας μεταξύ άλλων ότι: «Είμαστε έτοιμοι να ενισχύσουμε περαιτέρω τις φιλοδοξίες μας για το κλίμα, με στόχο να φτάσουμε στις μηδενικές εκπομπές έως το 2050».

Το νέο πεδίο

Οι εταιρείες πετρελαίου έχουν θέσει διαφορετικούς στόχους για τη μείωση των λεγόμενων εκπομπών Scope 1, 2 και 3. Οι εκπομπές του πεδίου 1 προέρχονται από την παραγωγή πετρελαίου και φυσικού αερίου, το πεδίο εφαρμογής 2 καλύπτει τις εκπομπές από ενέργεια που αγοράζεται και το πεδίο εφαρμογής 3 καλύπτει την αλυσίδα εφοδιασμού και την τελική κατανάλωση.

Για τα αέρια θερμοκηπίου Scope 1 και 2, η φιλοδοξία της Equinor καλύπτει όλες τις εκπομπές από τις δραστηριότητές της, ενώ για τα αέρια θερμοκηπίου η στρατηγική της περιορίζεται στο πραγματικό μερίδιο της εταιρείας σε οποιοδήποτε πεδίο ή λειτουργία.

www.worldenergynews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης