Τελευταία Νέα
Ενέργεια

ΕΒΙΚΕΝ: Επιπλέον χρεώσεις με το νέο καθεστώς ΕΤΜΕΑΡ

ΕΒΙΚΕΝ: Επιπλέον χρεώσεις με το νέο καθεστώς ΕΤΜΕΑΡ
Επιστολές της Ένωσης στον Κ.Χατζηδάκη για τη σωστή εφαρμογή του νόμου
Επιπλέον χρεώσεις για τις ενεργοβόρες βιομηχανίες προκύπτουν από την εφαρμογή του νέου καθεστώτος για το ΕΤΜΕΑΡ, καθώς μόλις η κατανάλωση ηλεκτρισμού φθάσει στη “Μεγίστη Ετήσια Χρέωση” τότε αρχίζει να επιβάλλεται μια επιπλέον χρέωση 0,30 ευρώ/ MWh!

Η Ένωση Βιομηχανικών Καταναλωτών Ενέργειας που έχει εντοπίσει το πρόβλημα από τον Αύγουστο έχει αποστείλει δύο επιστολές στον υπουργό Περιβάλλοντος- Ενέργειας Κωστή Χατζηδάκη, προκειμένου να εφαρμοστεί σωστά ο νόμος και να μην δίνονται περιθώρια προβληματικών ερμηνειών.

Στην τελευταία επιστολή, με ημερομηνία 6 Οκτωβρίου, η οποία εκτός από τον υπουργό, κοινοποιήθηκε στους προέδρους του ΔΑΠΕΕΠ κ. Ιωάννη Γιαρέντη και της ΡΑΕ κ. Αθανάσιο Δαγούμα, η ΕΒΙΚΕΝ τονίζει ότι το υπουργείο θα πρέπει να διασφαλίσει την την ορθή ερμηνεία του άρθρου 4 παράγραφος 8γ iii της ΥΠΕΝ/ΔΗΕ/74949/926/31.07.2020 ΥΑ, έτσι ώστε η σχετική διάταξη να εφαρμοστεί σύμφωνα με τις Κατευθυντήριες Γραμμές και τους όρους της εγκριτικής απόφασης της Ευρωπαϊκής Επιτροπής (SA 52413).

Αναίρεση της μείωσης του βιομηχανικού κόστους ενέργειας

“Θα πρέπει να οριστεί ρητά ή τουλάχιστον να διευκρινιστεί ότι η ελάχιστη χρέωση 0,3 ευρώ/MWh αφορά μέση ετήσια χρέωση, έτσι ώστε να μην ανακύψει αντίθεση με τους όρους 43 και 46 της εγκριτικής απόφασης της Ευρωπαϊκής Επιτροπής (SA 52413)”, αναφέρει η επιστολή, επισημαίνοντας ότι σε αντίθετη περίπτωση θα υπάρξει σημαντική επιβάρυνση για τις βιομηχανίες έντασης ενέργειας, με ηλεκτρική ένταση μεγαλύτερη από 20%, οι οποίες έχουν ανάγκη στήριξης και θα αναιρεθεί στην πράξη το εγκεκριμένο μέτρο μείωσης του βιομηχανικού κόστους ενέργειας.

Στο πλαίσιο αυτό η ΕΒΙΚΕΝ ζητά τις άμεσες ενέργειες του υπουργείου, προκειμένου να λυθεί το πρόβλημα.


www.worldenergynews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης