Τελευταία Νέα

Δεν επηρεάστηκαν τα κέρδη της Orsted από τον κορωνοίό - Αύξηση 2% στα 1,73 δισ. ευρώ το πρώτο 9μηνο του έτους

Δεν επηρεάστηκαν τα κέρδη της Orsted από τον κορωνοίό - Αύξηση 2% στα 1,73 δισ. ευρώ το πρώτο 9μηνο του έτους
Σταθερές οι οικονομικές επιδόσεις της εταιρείας

Κατά 2% στα 1,73 δισ. ευρώ ανήλθαν τα κέρδη της Orsted το πρώτο 9μηνο του έτους, σε σύγκριση με την αντίστοιχη περίοδο πέρυσι.

Ειδικότερα, τα κέρδη από τα αιολικά πάρκα υπεράκτιων και χερσαίων εκμεταλλεύσεων αυξήθηκαν κατά 16% σε 1,53 δισ. ευρώ λόγω της αύξησης της παραγωγής ενέργειας από τα Hornsea 1, Borssele 1 & 2, Lockett, Sage Draw και Plum Creek.

Ο πρόεδρος και διευθύνων σύμβουλος του Orsted, Henrik Poulsen, δήλωσε: «Παρά την επίμονη πανδημία COVID-19, οι λειτουργίες και οι οικονομικές επιδόσεις μας στο τρίτο τρίμηνο παραμένουν σταθερές και ανταποκρίνονται πλήρως στις προσδοκίες μας από τις αρχές του έτους. Η κατασκευή υπεράκτιων αιολικών, χερσαίων αιολικών και φωτοβολταϊκών σε όλο τον κόσμο προχωρά ικανοποιητικά, παρά τις προκλήσεις που προκλήθηκαν από την πανδημία COVID-19.

Η επένδυση στου υδρογόνο

«Μαζί με την Yara, την κορυφαία εταιρεία λιπασμάτων στον κόσμο, έχουμε ξεκινήσει ένα κοινό έργο ανανεώσιμου υδρογόνου στις Κάτω Χώρες» τόνισε μεταξύ άλλων κάνοντας αναφορά στα νέα επενδυτικά βήματα της δανικής εταιρείας.

Το έργο θα περιλαμβάνει μια μονάδα ηλεκτρολυτή 100MW που παράγει ανανεώσιμο υδρογόνο με βάση τα υπεράκτια αιολικά πάρκα της Ørsted. Το ανανεώσιμο υδρογόνο θα αντικαταστήσει το υδρογόνο με βάση τα ορυκτά στην παραγωγή πράσινης αμμωνίας στο εργοστάσιο παραγωγής αμμωνίας της Yara με τη δυνατότητα μείωσης περισσότερων από 100.000 τόνων εκπομπών άνθρακα ετησίως.

Η διάδοχη κατάσταση

Τον Σεπτέμβριο, το Διοικητικό Συμβούλιο διόρισε τον Mads Nipper, διάδοχο του Poulsen ως Διευθύνοντα Σύμβουλο της Orsted. Ο Mads είναι ένας πολύ πετυχημένος ηγέτης και τις στρατηγικές του δεξιότητες, η συνεχής παγκόσμια επέκταση της Orsted βρίσκεται σε πολύ καλά χέρια.

«Αυτή θα είναι η τελευταία μου έκθεση ως Διευθύνων Σύμβουλος και, ως εκ τούτου, θα ολοκληρώσω εκφράζοντας τη βαθύτατη ευγνωμοσύνη μου στους μετόχους της Orsted, στο Διοικητικό Συμβούλιο, στην ομάδα διαχείρισης και κυρίως στους υπαλλήλους της Orsted για την αδιάκοπη επιδίωξη του οράματός μας και την εμπιστοσύνη και την υποστήριξή τους κατά τη διάρκεια η θητεία μου» κατέληξε.


www.worldenergynews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης