Δάνειο 67 εκατ. δολ. στον Atlas Renewable Energy για ηλιακό πάρκο 187 MW στη Βραζιλία

Δάνειο 67 εκατ. δολ. στον Atlas Renewable Energy για ηλιακό πάρκο 187 MW στη Βραζιλία
Το ηλιακό πάρκο θα παράγει 440 GWh ετησίως ηλεκτρικό ρεύμα, το οποίο είναι αρκετό για την παροχή ηλεκτρικής ενέργειας σε μια πόλη άνω των 750.000 κατοίκων

Δάνειο ύψους 67 εκατ. δολαρίων εξασφάλισε η Atlas Renewable Energy από την IDB Invest και την DNB Bank για τη χρηματοδότηση της κατασκευής του ηλιακού πάρκου 187 MW στη Βραζιλία.

Το δάνειο εξασφάλισε η IDB Invest, συμπεριλαμβανομένου του Ταμείου Clean Technology και του καναδικού ταμείου κλίματος για τον ιδιωτικό τομέα στην Αμερική - δεύτερη φάση, μαζί με τη συμμετοχή της DNB Bank.

Το ηλιακό πάρκο θα παράγει 440 GWh ετησίως ηλεκτρικό ρεύμα, το οποίο είναι αρκετό για την παροχή ηλεκτρικής ενέργειας σε μια πόλη άνω των 750.000 κατοίκων και συμβάλλει στην απομάκρυνση  περίπου 35.000 τόνους εκπομπών CO2 ετησίως. Έχει μια 15ετή συμφωνία αγοράς ηλεκτρικής ενέργειας (PPA) με θυγατρική της Βραζιλίας του αμερικανικού γίγαντα επιστήμης υλικών Dow.

Ο διευθύνων σύμβουλος της Atlas Renewable Energy, Carlos Barrera, δήλωσε: «Είναι τιμή να συνεργαζόμαστε με τέτοια χρηματοοικονομικά ιδρύματα υψηλής ποιότητας και να συνεργαζόμαστε για άλλη μια φορά με την IDB Invest και την DNB Bank. Ανυπομονούμε να συνεχίσουμε να ανεβάζουμε το φραγμό και να διαμορφώνουμε μοναδικές λύσεις που παρέχουν στους καταναλωτές μεγάλης ενέργειας ανταγωνιστικό πλεονέκτημα, ενώ επιταχύνεται η ενεργειακή μετάβαση προς καθαρή ενέργεια στη Λατινική Αμερική».

Ο επικεφαλής υποδομής και ενέργειας της IDB Invest, Gian Franco Carassale, δήλωσε: «Η Atlas Renewable Energy είναι στρατηγικός πελάτης της IDB Invest. Μοιραζόμαστε πολλές βασικές αξίες, συμπεριλαμβανομένης της ανάγκης αντιστροφής της κλιματικής αλλαγής μέσω επενδύσεων σε ανανεώσιμες πηγές ενέργειας και μέσω αυτών των επενδύσεων δημιουργούνται καλύτερες ευκαιρίες για γυναίκες και κοινότητες. Το Jacaranda Solar Power Project είναι ένα άλλο παράδειγμα της δέσμευσης της Atlas Renewable Energy σε αυτές τις αξίες και της ικανότητας της IDB Invest και της DNB Market να προσφέρει καινοτόμες χρηματοδοτικές λύσεις στην περιοχή».

www.worldenergynews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης