Ενέργεια

Εντός Νοεμβρίου οι διαγωνισμοί για τη ΛΑΡΚΟ

Εντός Νοεμβρίου οι διαγωνισμοί για τη ΛΑΡΚΟ
Θα διεξαχθούν δύο παράλληλες διαγωνιστικές διαδικασίες, από το ΤΑΙΠΕΔ και τον Ειδικό Διαχειριστή
Μέσα στον επόμενο μήνα προγραμματίζονται οι δύο διαγωνισμοί για την ιδιωτικοποίηση της ΛΑΡΚΟ, καθώς απομένουν πλέον ελάχιστες εκκρεμότητες για να ξεκινήσει η σχετική διαδικασία.

Όπως είναι γνωστό, το ΤΑΙΠΕΔ θα διεξαγάγει τον διαγωνισμό για το εργοστάσιο και τα μεταλλεία που ανήκουν στο Δημόσιο. Από την άλλη πλευρά, ο Ειδικός Διαχειριστής θα αναλάβει τον πλειοδοτικό διαγωνισμό για τα μεταλλεία που ανήκουν στη βιομηχανία.

Υπενθυμίζεται ότι η ιδιωτικοποίηση ήταν ένα από τα θέματα των τροπολογιών πυο κατέθεσε το ΥΠΕΝ στο νομοσχέδιο για την απόσυρση των πλαστικών μιας χρήσης, με την οποία αποσαφηνίστηκαν διαδικαστικά ζητήματα, ιδίως για λόγους συντονισμού των διαγωνισμών που διεξάγει το Ελληνικό Δημόσιο και ο Ειδικός Διαχειριστής.

Με την τροπολογία, προβλέπεται ότι με κοινή απόφαση των υπουργών Οικονομικών και Περιβάλλοντος και Ενέργειας μπορεί να ανατεθεί στο ΤΑΙΠΕΔ ο διαγωνισμός που θα διενεργήσει το Ελληνικό Δημόσιο και να προσδιοριστούν οι όροι της συνεργασίας μεταξύ ΤΑΙΠΕΔ-Δημοσίου και της σύμπραξης του Ειδικού Διαχειριστή. Στόχος είναι να προχωρήσουν απρόσκοπτα οι δύο διαγωνισμοί με παράλληλες ενέργειες των συναρμόδιων υπουργείων, του Ταμείου και του Ειδικού Διαχειριστή της ΛΑΡΚΟ.

Έκθεση αξιολόγησης από τον διαχειριστή ενός 10ημέρου

Σύμφωνα με την τροπολογία, στη διακήρυξη θα περιγράφονται οι όροι του διαγωνισμού, περιλαμβανομένων των σταδίων, των κριτηρίων ποιοτικής επιλογής και των λόγων αποκλεισμού, των κριτηρίων ανάθεσης και του τρόπου αξιολόγησης των προσφορών των υποψηφίων. Επίσης, θα περιλαμβάνει την προθεσμία υποβολής προσφορών, την ημερομηνία αποσφράγισης των προσφορών.

Επίσης, εντός 10 εργάσιμων ημερών από την αποσφράγιση των οικονομικών προσφορών ο διαχειριστής θα συντάξει την έκθεση αξιολόγησης των προσφορών και κατακύρωσης του διαγωνισμού που θα κοινοποιηθεί στα υπουργεία Οικονομικών και Περιβάλλοντος και Ενέργειας. Σε περίπτωση που δεν υπάρξει αντίρρηση θα συναφθεί η σύμβαση μεταβίβασης των επιμέρους στοιχείων του ενεργητικού της επιχείρησης.



www.worldenergynews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης