Σημαντικό «γρανάζι» της ενεργειακής αγοράς των ΗΠΑ η Iberdrola - Νέα εξαγορά 4,3 δισ. δολ.

Σημαντικό «γρανάζι» της ενεργειακής αγοράς των ΗΠΑ η Iberdrola - Νέα εξαγορά 4,3 δισ. δολ.
Η εξαγορά της PNM Resources από την Iberdrola θα σηματοδοτήσει την επέκταση της ισπανικής εταιρείας σε συνολικά έξι πολιτείες των ΗΠΑ

Σε συμφωνία για την εξαγορά της PNM Resources έναντι 4,3 δισεκατομμυρίων δολαρίων κατέληξε η Iberdrola SA, η οποία έχει αναδειχθεί σε σημαντικό «παίχτη» της ενεργειακής αγοράς των ΗΠΑ.

Όπως αναμεταδίδει το Reuters, στόχος της εταιρείας είναι να αποκτήσει όσο το δυνατόν μεγαλύτερο μερίδιο αγοράς στον τομέα των Ανανεώσιμων Πηγών Ενέργειας, στο πλαίσιο της γενικότερης στροφής που γίνεται παγκοσμίως για τη υιοθέτηση πιο «πράσινου» χαρακτήρα.

Μάλιστα, η εξαγορά της PNM Resources από την Iberdrola θα σηματοδοτήσει την επέκταση της ισπανικής εταιρείας σε συνολικά έξι πολιτείες των ΗΠΑ (Νέα Υόρκη, Κονέκτικατ, Μέιν, Μασαχουσέτη, Νέο Μεξικό και Τέξας).

Αναφορικά με την PNM, σημειώνεται ότι παρέχει ηλεκτρική ενέργεια σε περίπου 790.000 νοικοκυριά και επιχειρήσεις στο Τέξας και το Νέο Μεξικό, παράγοντας 2,8 gigawatts. Τα έσοδα από τις ΑΠΕ δε, αυξήθηκαν κατά 52% στο α’ εννεάμηνο του 2020.

Ακάθεκτη συνεχίζει η Iberdrola

Πρόκειται για την όγδοη συμφωνία της Iberdrola φέτος από την έναρξη της υγειονομικής κρίσης του κορωνοϊού, ως μέρος μιας επενδυτικής κίνησης αξίας 10 δις. ευρώ. Μέχρι τώρα, έχουν ήδη δαπανηθεί τα 6,6 δις. ευρώ, ενώ η ισπανική εταιρεία έχει αγοράσει περιουσιακά στοιχεία στη Γαλλία, την Αυστραλία και την Ιαπωνία.

Ο Διευθύνων Σύμβουλος Ignacio Galan τόνισε μεταξύ άλλων ότι: «Η στρατηγική μας αποτελείται από φιλικές συναλλαγές, επικεντρωμένες στις ΑΠΕ και σε χώρες με καλές αξιολογήσεις, νομική και κανονιστική σταθερότητα αλλά και ευκαιρίες για μελλοντική ανάπτυξη».

www.worldenergynews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης