Τελευταία Νέα
Ηλεκτρισμός

Iberdrola and Volvo ενώνουν τις δυνάμεις τους για την προώθηση της ηλεκτροκίνησης - Οι καινοτομίες

tags :
Iberdrola and Volvo ενώνουν τις δυνάμεις τους για την προώθηση της ηλεκτροκίνησης - Οι καινοτομίες
Tα σημεία φόρτισης θα είναι διαθέσιμα εφαρμογή δημόσιας φόρτισης της Iberdrola

Συμφωνία υπέγραψαν η Iberdrola και η Volvo Car España με στόχο την προώθηση της ηλεκτροκίνησης, σύμφωνα με την οποία ο ενεργειακός όμιλος θα παρέχει λύσεις φόρτισης για την γκάμα των οχημάτων Recharge του κατασκευαστή στην Ισπανία.

Η λύση που θα προσφέρει η Iberdrola και η θυγατρική της Wallbox στη Volvo έχει σχεδιαστεί για να διευκολύνει τη φόρτιση των οχημάτων των πελατών της, καθώς περιλαμβάνει τόσο την τροφοδοσία του σημείου φόρτισης όσο και την εγκατάστασή της σε ιδιωτικό ή κοινόχρηστο γκαράζ. πιπλέον, οι πελάτες θα μπορούν να εγγραφούν στην τιμή ηλεκτρικής ενέργειας Iberdrola Electric Vehicle Plan, η οποία επιτρέπει στους χρήστες να ταξιδεύουν 1.000 χιλιόμετρα για 5 ευρώ, δέκα φορές φθηνότερα από το ντίζελ ή τη βενζίνη. Η πρόταση περιλαμβάνει επίσης έξι μήνες δωρεάν φόρτισης οπουδήποτε στο δημόσιο δίκτυο της Iberdrola.

Οι γενικότερες τάσεις

Η Iberdrola αναπτύσσει ένα σχέδιο υποδομής φόρτισης με αυξημένες επενδύσεις και δέσμευση για ταχύτερη χρέωση που θα περιλαμβάνει την εγκατάσταση 150.000 σημείων φόρτισης σε σπίτια, εταιρείες και στους δρόμους (σε πόλεις και μεταξύ τους) τα επόμενα πέντε χρόνια.

Παράλληλα, η Volvo ηγείται του βιώσιμου μετασχηματισμού της αυτοκινητοβιομηχανίας με την εφαρμογή ενός φιλόδοξου σχεδίου που αναγνωρίζεται από τα Ηνωμένα Έθνη για την επαναστατική στρατηγική ηλεκτροκίνησης. Το κεντρικό χαρακτηριστικό του κλιματικού της σχεδίου είναι ότι το 50% των πωλήσεών του παγκοσμίως θα είναι ηλεκτρικά οχήματα, με τα άλλα 50% υβριδικά, έως το 2025.

Οι παροχές

Χρησιμοποιώντας την υποδομή που θα παρέχει η Iberdrola στον κατασκευαστή, οι χρήστες της σειράς Volvo Recharge θα φορτίζουν τις μπαταρίες του ηλεκτρικού αυτοκινήτου τους με 100% πράσινη ενέργεια από καθαρές πηγές παραγωγής με πιστοποιητικά που εγγυώνται την ανανεώσιμη προέλευσή του (GoO).

Επίσης, τα σημεία φόρτισης θα είναι διαθέσιμα εφαρμογή δημόσιας φόρτισης της Iberdrola. Ειδικότερα, οι οδηγοί θα μπορούν να εντοπίζουν γεωγραφικά έναν φορτιστή και, στην περίπτωση των πελατών της Iberdrola, θα μπορούν να κάνουν κράτηση και να πληρώνουν χρησιμοποιώντας το κινητό τους τηλέφωνο.

Iberdrola και ηλεκτροκίνηση

Η εταιρεία παρουσίασε ένα σχέδιο βιώσιμης κινητικότητας, με επένδυση 150 εκατομμυρίων ευρώ, με το οποίο θα αυξήσει την ανάπτυξη σημείων φόρτισης ηλεκτρικών οχημάτων τα επόμενα χρόνια. Η πρωτοβουλία περιλαμβάνει την εγκατάσταση περίπου 150.000 σημείων φόρτισης σε σπίτια, εταιρείες και στο δημόσιο οδικό δίκτυο στις πόλεις, καθώς και στους κύριους αυτοκινητόδρομους και δρόμους κατά την επόμενη 5ετία.

Η Iberdrola γνωρίζει την ανάγκη ενίσχυσης της ηλεκτρικής κινητικότητας στην Ισπανία μέσω συντονισμένης, αποτελεσματικής δράσης με τη συμμετοχή των σημαντικότερων παικτών. Η εταιρεία, ως εκ τούτου, έχει πλέον ολοκληρώσει περισσότερες από 40 συμφωνίες ανάπτυξης υποδομής με κυβερνητικές υπηρεσίες, ιδρύματα, εταιρείες, πρατήρια καυσίμων και εμπόρους και κατασκευαστές ηλεκτρικών οχημάτων.

www.worldenergynews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης