Τελευταία Νέα
Ενέργεια

Πώς η πράσινη ενέργεια θα μετατραπεί σε μηχανή παραγωγής θέσεων εργασίας στο Ηνωμένο Βασίλειο

Πώς η πράσινη ενέργεια θα μετατραπεί σε μηχανή παραγωγής θέσεων εργασίας στο Ηνωμένο Βασίλειο
Oι κυβερνητικές επενδύσεις καθόρισαν έξι τομείς όπου θα μπορούσαν να δημιουργηθούν θέσεις εργασίας

Στην ανάκαμψη του Covid-19 στο Ηνωμένο Βασίλειο θα συμβάλλουν οι πράσινες θέσεις εργασίας με επίκεντρο τις ανανεώσιμες πηγές ενέργειας για να διασφαλιστεί η μακροπρόθεσμη ανάπτυξη, σύμφωνα με νέα έκθεση του London School of Economics (LSE) και της Πολιτικής Επιστήμης.

Στην εν λόγω έκθεση αναφέρεται ότι θα μπορούσαν να δημιουργηθούν δεκάδες χιλιάδες θέσεις εργασίας.

Σύμφωνα με αυτή την πρακτική, το Ηνωμένο Βασίλειο θα βοηθηθεί να επιτύχει τον στόχο του για εκπομπές καθαρού άνθρακα εώς το 2050. Αυτό θα έχει ως συνέπεια να δημιουργηθούν πολλές θέσεις εργασίας σε όλη τη χώρα στο εγγύς μέλλον και να τεθούν οι βάσεις για μια βιώσιμη και ανθεκτική οικονομική ανάπτυξη.

Τομείς «παραγωγής» θέσεων εργασίας

Oι κυβερνητικές επενδύσεις καθόρισαν έξι τομείς όπου θα μπορούσαν να δημιουργηθούν θέσεις εργασίας και να προωθήσουν την καταπολέμηση της κλιματικής αλλαγής, περιλαμβάνοντας την καθαρή παραγωγή, τη διανομή και την αποθήκευση ενέργειας.

Άλλοι τομείς αφορούν  την δέσμευση άνθρακα, την  παραγωγή μπλε και πράσινου υδρογόνου, τις υποδομές παραγωγής και φόρτισης ηλεκτρικών οχημάτων, την ενεργειακή απόδοση στα κτίρια, καθώς και δημιουργία χώρων για φυσικές δραστηριότητες όπως η ποδηλασία.

Τα οφέλη

Όπως είναι φυσικό θα υπάρξουν μακροπρόθεσμα οφέλη για την απασχόληση και την ανάπτυξη, καθώς η παγκόσμια ζήτηση για καθαρότερα και πιο φιλικά προϊόντα προς το περιβάλλον πρόκειται να αυξηθεί ραγδαία.

Για παράδειγμα, το Ηνωμένο Βασίλειο διαθέτει ήδη κατασκευαστικά πλεονεκτήματα σε πολλές πράσινες τεχνολογίες, συμπεριλαμβανομένης της κατασκευής ανταλλακτικών για ανεμογεννήτριες.

Η έκθεση πρότεινε ότι οι επενδύσεις που δημιουργούν θέσεις εργασίας βραχυπρόθεσμα θα πρέπει να συμπληρώνονται από επενδύσεις και για την ανάπτυξη καινοτομίας.

Ο διευθυντής πολιτικής και μάρκετινγκ της Northern Powergrid, Patrick Erwin, δήλωσε: «Η πιο πρόσφατη έκθεση του LSE σχετικά με τους τρόπους με τους οποίους οι στόχοι εκπομπών Net Zero θα υποστηρίξουν την οικονομική ανάκαμψη αντικατοπτρίζει πλήρως τη δική μας προσέγγιση.Ως διαχειριστής δικτύου ηλεκτρικής ενέργειας για τα βορειοανατολικά, το Γιορκσάιρ και το βόρειο Λίνκολνσαϊρ, απασχολούμε ήδη 2.700 μέλη της ομάδας που βρίσκονται στην καρδιά του μεταβαλλόμενου ενεργειακού τοπίου. Τα επόμενα χρόνια θα δούμε αυτό το εργατικό δυναμικό να διαδραματίζει ολοένα και πιο σημαντικό ρόλο. Είμαστε έτοιμοι να εργαστούμε σε συνεργασία με όλους τους ηγέτες των επιχειρήσεων στην περιοχή μας, να έρθουν μαζί για να ενισχύσουν τις οικονομικές προοπτικές μέσω μιας καθαρής, πράσινης ανάκαμψης».

www.worldenergynews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης