Η κοινοπραξία Total – Adani διευρύνουν το φωτοβολταϊκό τους χαρτοφυλάκιο στην Ινδία στα 2,3 GW

tags :
Η κοινοπραξία Total – Adani διευρύνουν το φωτοβολταϊκό τους χαρτοφυλάκιο στην Ινδία στα 2,3 GW
Η επέκταση περιλαμβάνει εγκατάσταση 100 MW και 3 0MW στη βόρεια Ινδία και εγκατάσταση 75 MW στα δυτικά της χώρας

Η κοινοπραξία της Total με την ινδική εταιρεία ανάπτυξης ανανεώσιμων πηγών ενέργειας Adani είναι η επέκταση του φωτοβολταϊκού χαρτοφυλακίου της στα 2.300 MW από 2.100 MW.

Η επέκταση περιλαμβάνει εγκατάσταση 100 MW και 3 0MW στη βόρεια Ινδία και εγκατάσταση 75 MW στα δυτικά της χώρας.

Η Adani Green Energy Limited (AGEL), θυγατρική των ανανεώσιμων πηγών ενέργειας της Adani, δημιούργησε μια κοινοπραξία με την Total νωρίτερα αυτό το έτος, συνεισφέροντας ένα χαρτοφυλάκιο ηλιακών σταθμών 2.1 GW.

Ως μέρος μιας επιλογής που προβλέπεται στην αρχική σύμβαση για τη σύσταση της JV, η Total και η AGEL συμφώνησαν να επεκτείνουν αυτό το χαρτοφυλάκιο στα 2,3GW με την προσθήκη νέων ηλιακών έργων.

Ο διευθύνων σύμβουλος της Total, Patrick Pouyanne, δήλωσε: «Με έναν φιλόδοξο στόχο εγκατεστημένης χωρητικότητας 175GW έως το 2022, η Ινδία είναι ένας ισχυρός τομέας ανάπτυξης για ανανεώσιμες πηγές ενέργειας. Από πέρυσι, ο Όμιλος ενίσχυσε τη δέσμευσή του στην Ινδία με περίπου 5 GW ηλιακών έργων στη χώρα, στο πλαίσιο της φιλοδοξία της να γίνει παγκόσμιος ηγέτης στις ΑΠΕ. Είμαστε πολύ ευτυχείς που επεκτείνουμε περαιτέρω τη συνεργασία μας με τον Όμιλο Adani».

www.worldenergynews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης