Τελευταία Νέα
Ενέργεια

Η Ρωσία καλεί τις χώρες BRICS να συμμετάσχουν σε έργα πετρελαίου και φυσικού αερίου στην Αρκτική

Η Ρωσία καλεί τις χώρες BRICS να συμμετάσχουν σε έργα πετρελαίου και φυσικού αερίου στην Αρκτική
Η ανάκαμψη στις παγκόσμιες αγορές ενέργειας θα είναι αργή μετά το δεύτερο κύμα της πανδημίας του κορωνοϊού δήλωσε ο ρώσος υπουργός Ενέργειας
Ο Ρώσος υπουργός Ενέργειας Alexander Novak δήλωσε την Τετάρτη 14/10/2020 ότι κάλεσε τις άλλες χώρες BRICS - Βραζιλία, Ινδία, Κίνα και Νότια Αφρική - να συμμετάσχουν σε κοινά έργα πετρελαίου και φυσικού αερίου στην Αρκτική.
Σε ομιλία του σε μια συνάντηση υπουργών Ενέργειας από την ομάδα των μεγάλων αναδυόμενων οικονομιών, ο Novak πρόσθεσε ότι η ανάκαμψη στις παγκόσμιες αγορές ενέργειας θα είναι αργή μετά το δεύτερο κύμα της πανδημίας του κορωνοϊού σύμφωνα με το Reuters.

Παραγωγή πετρλαίου

Ο Ρώσος υπουργός Ενέργειας Alexander Novak δήλωσε ότι ο ΟΠΕΚ + θα αρχίσει να χαλαρώνει τις περικοπές παραγωγής όπως είχε προγραμματιστεί παρά την παγκόσμια αύξηση των περιπτώσεων κορωνοϊών.

«Παρά την έναρξη του δεύτερου κύματος της επιδημίας, εμείς, μαζί με τους συναδέλφους μας, συνεχίζουμε να βλέπουμε την κατάσταση με αισιοδοξία και πιστεύουμε ότι θα είμαστε σε θέση να αυξήσουμε σταδιακά την παραγωγή», δήλωσε ο Novak σε άρθρο στο περιοδικό του υπουργείου. περιοδικό.
Ο ΟΠΕΚ + σκοπεύει να μειώσει τις περικοπές παραγωγής του από την 1η Ιανουαρίου. Ο όμιλος μειώνει επί του παρόντος την παραγωγή κατά 7,7 εκατομμύρια βαρέλια την ημέρα για να βοηθήσει στην εξισορρόπηση της αγοράς, στηρίζοντας τις τιμές και στη μείωση των αποθεμάτων.

Ορισμένοι αναλυτές πιστεύουν ότι η παγκόσμια υπερπροσφορά δεν έχει τελειώσει και αμφισβητεί τις προσδοκίες από την υψηλότερη παραγωγή.
Ο Διεθνής Οργανισμός Ενέργειας δήλωσε νωρίτερα την Τετάρτη ότι το δεύτερο κύμα του COVID-19 επιβραδύνει τη ζήτηση και θα περιπλέξει τις προσπάθειες των παραγωγών για εξισορρόπηση της αγοράς.
Ο Novak είπε επίσης ότι η ζήτηση φυσικού αερίου αναμένεται να μειωθεί έως και 6% το 2020 και να ανακάμψει στα επίπεδα του περασμένου έτους το 2022.
Πρόσθεσε ότι η υπερπροσφορά υγροποιημένου φυσικού αερίου από τη θάλασσα και μια μελλοντική αδυναμία στην παγκόσμια αγορά φυσικού αερίου απαιτούν παρόμοια δράση με τα μέτρα πετρελαίου που έλαβε ο ΟΠΕΚ.
Η Ρωσία δραστηριοποιήθηκε σε έναν διεθνή οργανισμό που ονομάζεται Φόρουμ χωρών εξαγωγής φυσικού αερίου (GECF), το οποίο ορισμένοι αναλυτές ονόμασαν ως ΟΠΕΚ φυσικού αερίου.


www.worldenergynews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης