Τελευταία Νέα

Στροφή της Queensland προς τις ανανεώσιμες πηγές ενέργειας - Δημιουργία 10.000 θέσεων εργασίας

Στροφή της Queensland προς τις ανανεώσιμες πηγές ενέργειας - Δημιουργία 10.000 θέσεων εργασίας

H Queensland έχει τη δυνατότητα να αντλήσει όλη την ηλεκτρική της ενέργεια από τις ανανεώσιμες πηγές

Σχεδόν 11.000 τρέχουσες θέσεις εργασίας θα ανοίξουν στο Queensland της Αυστραλίας με αντικείμενο την ηλιακή, αιολική ενέργεια, τα υδροηλεκτρικά και έργα μπαταρίας, αναμεταδίδει το Guardian.
Ο υπουργός περιβάλλοντος του Queensland, Leeanne Enoch, επανέλαβε τους στόχους και τις δράσεις για το κλίμα και δεσμεύτηκε για τη μείωση των εκπομπών αερίων έως το 2030.

Οι στόχοι

Ειδικότερα η κυβέρνηση στοχεύει να μειώσει τις εκπομπές καυσίμων κατά 30% έως το 2030 και το ήμισυ της ηλεκτρικής ενέργειας του κράτους να παράγεται από ΑΠΕ.
Παράλληλα προβλέπονται καθαρές μηδενικές εκπομπές έως το 2050.

Η καμπάνια του QCC για το κλίμα και την ενέργεια έδειξε ότι ο άνθρακας θα μπορούσε να αντικατασταθεί από ΑΠΕ.

Ο  Edis εξέτασε όλα τα υπάρχοντα, προγραμματισμένα και προτεινόμενα έργα σε ολόκληρη την πολιτεία, βρίσκοντας ότι η μετάβαση στις ΑΠΕ για εγχώρια παροχή ηλεκτρικού ρεύματος εντός των επόμενων 15 ετών υ θα δημιουργούσε 10.000 θέσεις εργασίας.«Ένα βασικό βήμα θα ήταν η αύξηση των επενδύσεων σε υποδομές μεταφοράς ηλεκτρικής ενέργειας» συμπλήρωσε.

Η ηλιακή, η αιολική, η βιοενέργεια και η ηλιακή θερμότητα θα καταβάλουν το μεγαλύτερο μέρος της προσφοράς, με την αποθήκευση της ενέργειας να παρέχεται μέσω μπαταριών και αντλούμενο υδρογόνο που παράγεται από αιολική ή ηλιακή ενέργεια.

H πρόταση

Στην πρόταση του QCC περιλαμβάνονται 33 αιολικά πάρκα, 76 ηλιακά πάρκα, ηλιακά συστήματα στον τελευταίο όροφο 1,5m και 26 μπαταρίες. Το QCC δεν υποστηρίζει πρόσθετα φράγματα για αντλία υδροηλεκτρικής ενέργειας.

Τρεις περιοχές ήταν στην καλύτερη θέση για να επωφεληθούν από την έκρηξη των ανανεώσιμων πηγών ενέργειας, δήλωσε ο QCC - στο Townsville, οι ξηρές τροπικές περιοχές και τα βόρεια. το κεντρικό Queensland, την περιοχή Mackay-Whitsunday και την περιοχή Darling Downs / Condamine.

www.worldenergynews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης