Τελευταία Νέα
Χρηματιστήριο & Αγορές

Απώλειες στη Wall Street - Πτώση 157 μονάδων για τον Dow - Άνοδος 2% για το πετρέλαιο

Απώλειες στη Wall Street - Πτώση 157 μονάδων για τον Dow - Άνοδος 2% για το πετρέλαιο
Ο S&P 500 energy sector υποχώρησε 1,56% στις 230,76 μονάδες
Με απώλειες έκλεισε η Wall Street την Τρίτη 13/10/2020 καθώς οι επενδυτές αναζητούσαν ενημέρωση σχετικά με ένα πακέτο στήριξης και την πρώτη παρτίδα εταιρικών κερδών.
Ο Dow Jones Industrial Average υποχώρησε 157 μονάδες, ή 0,55% στις 28680,33 μονάδες, καθώς οι μετοχές της Apple υποχώρησαν.
Ο S&P 500 υποχώρησε 0,63% και έκλεισε στις 3511,89 μονάδες.
Ο S&P 500 energy sector υποχώρησε 1,56% στις 230,76 μονάδες.
Ο Nasdaq Composite έχασε 0,10% και έκλεισε στις 11863,90 μονάδες.
Οι βασικοί δείκτες έπεσαν στα χαμηλά της ημέρας στις 2:30 μ.μ. αφού οι ρυθμιστικές αρχές των ΗΠΑ σταμάτησαν τη δοκιμή κοροναϊού στα τέλη του Eli Lilly λόγω ανησυχιών για την ασφάλεια

Η πρόεδρος της Βουλής Nancy Pelosi, σε επιστολή ανέφερε ότι η πρόταση του Λευκού Οίκου για νέα βοήθεια δεν έχει επαρκείς προσφορές σε θέματα υγειονομικής περίθαλψης.
Εν τω μεταξύ, ο ηγέτης της πλειοψηφίας της Γερουσίας Mitch McConnell, , δήλωσε την Τρίτη ότι θα είναι ένα πακέτο «περίπου» 500 δισεκατομμυρίων δολαρίων που θα πάει στην Γερουσία την επόμενη εβδομάδα.

Κατά τη διάρκεια του Σαββατοκύριακου, η κυβέρνηση Trump κάλεσε το Κογκρέσο να εγκρίνει ένα μικρότερο νομοσχέδιο ανακούφισης για τον κορωνοϊό ύψους 1,8 δισεκατομμυρίων δολαρίων καθώς οι διαπραγματεύσεις για ένα μεγαλύτερο πακέτο συνεχίζουν να αντιμετωπίζουν εμπόδια.
«Η σταθερή συσσώρευση αρνητικών πρωτοσέλιδων COVID ... και οι εξασθένιση των πιθανών βραχυπρόθεσμων, προεκλογικών δημοσιονομικών κινήτρων ώθησαν μια επιθετική μετατόπιση μακριά από τις κυκλικές μετοχές και επέστρεψαν στην ανάπτυξη / δυναμική, να γυρίσει την αγορά στο σημείο που ήταν το καλοκαίρι », σημείωσε ο Adam Crisafulli, ιδρυτής της Vital Knowledg.

Διακόπηκε η δοκιμή του φαρμάκου της Eli Lilly

Εν τω μεταξύ η αμερικανική φαρμακευτική εταιρεία Eli Lilly & Co ανακοίνωσε ότι η κλινική δοκιμή της θεραπείας αντισωμάτων για την Covid-19, η οποία χρηματοδοτήθηκε από την αμερικανική κυβέρνηση, διακόπηκε λόγω μιας ανησυχίας για την ασφάλεια των ασθενών.
«Λόγω υπερβάλλουσας προσοχής», η ανεξάρτητη επιτροπή παρακολούθησης της ασφάλειας δεδομένων (DSMB) της Activ-3, της κλινικής δομικής τρίτης φάσης της θεραπείας με μονοκλωνικά αντισώματα «συνέστησε τη διακοπή» της, ανέφερε η εκπρόσωπος Μόλι ΜακΚάλι. Η φαρμακοβιομηχανία «στηρίζει την απόφαση της ανεξάρτητης DSMB» για την ασφάλεια των ασθενών που συμμετέχουν στη μελέτη, πρόσθεσε.
Στη φάση Activ-3 εξεταζόταν η ασφάλεια και η αποτελεσματικότητα του φαρμάκου που ανέπτυξε η Eli Lilly σε συνδυασμό με τη ρεμδεσιβίρη, ένα αντιιικό φάρμακο που έχει λάβει κατεπείγουσα έγκριση για να χορηγείται σε ασθενείς με Covid-19. Το φάρμακο της Eli Lilly είναι παρόμοιο με εκείνο της Regeneron που χορηγήθηκε στον πρόεδρο των ΗΠΑ Donald Trump αφότου προσβλήθηκε από τον νέο κορονοϊό.
Η μετοχή της εταιρείας υποχώρησε κατά 3%, στα 150 δολάρια, μετά την ανακοίνωση.

To πετρέλαιο

Με άνοδο κινείται το πετρέλαιο. Περί τις 22:45 η τιμή του αργού ενισχυόταν κατά 2% στα 40,22 δολάρια το βαρέλι και το brent ενισχυόταν κατά 1,8% στα 42,47 δολάρια το βαρέλι.

www.worldenergynews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης