Τελευταία Νέα

Ενεργειακός συμψηφισμός από το Πολυτεχνείο Κρήτης με φωτοβολταϊκό 300 kW

Ενεργειακός συμψηφισμός από το Πολυτεχνείο Κρήτης με φωτοβολταϊκό 300 kW
Διαγωνισμός 490.000 ευρώ για την εγκατάσταση της μονάδας ΑΠΕ στον περιβάλλοντα χώρο του ιδρύματος
Διαγωνισμό για την κατασκευή φωτοβολταϊκού σταθμού 300 kW προκήρυξε το Πολυτεχνείο Κρήτης, στο πλαίσιο κάλυψης μέρους των ενεργειακών του αναγκών μέσω net-metering.

Το ίδρυμα έχει ήδη υπογράψει σχετική σύμβαση με τον ΔΕΔΔΗΕ, ώστε η παραγόμενη ηλεκτρική ενέργεια από τον σταθμό να συμψηφίζεται με ρεύμα από το δίκτυο, το οποίο καταναλώνεται στις εγκαταστάσεις του. Το φωτοβολταϊκό θα εγκατασταθεί στον περιβάλλοντα χώρο του Πολυτεχνείου Κρήτης.

Ο διαγωνισμός έχει προϋπολογισμό 491.935,48 ευρώ, πλην ΦΠΑ, ενώ η προθεσμία υποβολής δεσμευτικών προσφορών ολοκληρώνεται στις 9 Νοεμβρίου. Δικαίωμα συμμετοχής έχουν εταιρείες οι οποίες έχουν εκτελέσει κατά την τελευταία τριετία (2017, 2018 και 2019), τουλάχιστον μία σύμβαση προμήθειας, εγκατάστασης και σύνδεσης αντίστοιχου φωτοβολταϊκού σταθμού, δηλαδή ισχύος ίσης ή μεγαλύτερης από 300 KW.

Ο ανάδοχος θα αναλάβει την προμήθεια του απαραίτητου εξοπλισμού, καθώς και τις εργασίες ώστε να εγκατασταθεί το έργο, να συνδεθεί στο δίκτυο διανομής και να τεθεί σε πλήρη λειτουργία. Παράλληλα, στο πλαίσιο υλοποίησης της σύμβασης, θα παράσχει περίοδο δοκιμαστικής λειτουργίας τουλάχιστον δύο μηνών, ενώ θα εκπαιδεύσει τουλάχιστον δύο εκπροσώπους του Πολυτεχνείου Κρήτης, που θα καθοριστούν από την Τεχνική Υπηρεσία της Αναθέτουσας Αρχής, σε όλα τα θέματα λειτουργίας, χειρισμού, επισκευών, ρυθμίσεων και τακτικής συντήρησης του εξοπλισμού.

Μελέτη για εννιά ΤΟΕΒ

Την ίδια στιγμή, το Πολυτεχνείο Κρήτης σύναψε πριν από λίγες ημέρες Προγραμματική Σύμβαση με την Περιφέρεια Κρήτης καθώς και εννέα Τοπικούς Οργανισμούς Εγγείων Βελτιώσεων (ΤΟΕΒ), προκειμένου να διερευνήσει την προοπτική αξιοποίησης του net-metering και του virtual net-metering για την μείωση του ενεργειακού κόστους των εν λόγω ΤΟΕΒ.

Η σύμβαση υπογράφηκε από τον Αντιπεριφερειάρχη Χανίων, κ. Νικόλαο Καλογερή και τον Πρύτανη του Πολυτεχνείου Κρήτης Καθηγητή Ευάγγελο Διαμαντόπουλο. Παρών στην υπογραφή της σύμβασης ήταν ο Καθηγητής της Σχολής Μηχανικών Περιβάλλοντος Θεοχάρης Τσούτσος, Επιστημονικά Υπεύθυνος του έργου.

Μέσα από το συγκεκριμένο ερευνητικό έργο θα διερευνηθεί η δυνατότητα, αλλά και η ωφέλεια από την υλοποίηση έργων παραγωγής ηλεκτρικής ενέργειας στους εννιά ΤΟΕΒ της Κρήτης. Πρόκειται για τους Οργανισμούς Εγγείων Βελτιώσεων Ζαρού, Καβουσίου - Παχειάς Άμμου, Καλού Χωριού, Παπαγιαννάδων, Σητείας Πισκοκέφαλου, Οροπεδίου Λασιθίου, Αγίας Μαρίνας – Πλατανιά, Κόλπου Κισάμου, Κουφού


Κ.Δ.

www.worldenergynews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης