Τελευταία Νέα

Επενδυτική συμμετοχή της Total σε πιλοτικό έργο πλωτών αιολικών πάρκων 30 MW στη Γαλλία

Επενδυτική συμμετοχή της Total σε πιλοτικό έργο πλωτών αιολικών πάρκων 30 MW στη Γαλλία
Η Total διαθέτει επίσης ένα χαρτοφυλάκιο αιολικών πάρκων 2GW στη Νότια Κορέα καθώς και το έργο 100 MW Erebus στο Ηνωμένο Βασιλείο

Η Total έχει μερίδιο 20% στο πιλοτικό έργο πλωτών αιολικών πάρκων Eolmed 30 MW στη Γαλλία. Μαζί με την Qair, τον ιστορικό προγραμματιστή και τον πλειοψηφικό μέτοχο του έργου, καθώς και τους τοπικούς συνεργάτες του, η Total θα συνδράμει στην ανάπτυξη και εκμετάλλευση υπεράκτιων εγκαταστάσεων καθ 'όλη τη διάρκεια του κύκλου ζωής τους.

Η Total διαθέτει επίσης ένα χαρτοφυλάκιο αιολικών πάρκων 2GW στη Νότια Κορέα καθώς και το έργο 100 MW Erebus στο Ηνωμένο Βασιλείο, στο οποίο μόλις παραχωρήθηκαν αποκλειστικά δικαιώματα ανάπτυξης για την περιοχή του.

Ο  διευθυντής ανανεώσιμων πηγών ενέργειας, Julien Pouget, δήλωσε: «Αυτή η ανακοίνωση καταδεικνύει για άλλη μια φορά τη φιλοδοξία και την προθυμία του Ομίλου να καινοτομεί στον τομέα των ανανεώσιμων πηγών ενέργειας. Μαζί με τον συνεργάτη μας Qair, έχουμε τους απαραίτητους πόρους για να αντιμετωπίσουμε τις τεχνολογικές και οικονομικές προκλήσεις που θα καθορίσουν τη μελλοντική μας επιτυχία».

Τέλος, ο διευθύνων σύμβουλος της Qair Louis Blanchard πρόσθεσε ότι: «Συμμετέχοντας στις δυνάμεις με έναν διάσημο Γάλλο βιομηχανικό εταίρο για αυτό το καινοτόμο έργο που αναπτύχθηκε από τις ομάδες μας από το 2016, η Qair ενισχύει την τεχνική της εμπειρία για την υλοποίηση του έργου Eolmed και για μελλοντικά έργα αιωρούμενου ανέμου».

www.worldenergynews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης