Τελευταία Νέα
Περιβάλλον

Πώς το Guardian θα πετύχει μηδενικές εκπομπές μέχρι το 2030 - Στόχοι και «στοιχήματα»

Πώς το Guardian θα πετύχει μηδενικές εκπομπές μέχρι το 2030 - Στόχοι και «στοιχήματα»
To Guardian δήλωσε ότι θα πραγματοποιήσουν ένα πλήρη έλεγχο των εκπομπών διοξειδίου του άνθρακα

Την προηγούμενη χρονιά το Guardian είχε κάνει κάποιες συμφωνίες για να μειωθούν τα αποτυπώματα του άνθρακα και να γίνει μια πιο βιώσιμη επιχείρηση. Μέχρι στιγμής έχουν περάσει από αυτό το στάδιο δυο φορές, ξεκινώντας από το 2018-2019, το οικονομικό έτος και στη συνέχεια προσπαθώντας να βελτιώσουν την κατανόησή των δεδομένων τους για τα στοιχεία της περιόδου 2019-2020.

Η πλούσια εμπειρία

Όπως αναμεταδίδει το Guardian.com.γνωρίζουν ότι η επιχείρηση έκδοσης εφημερίδων συμβάλλει στο μεγαλύτερο ποσοστό των εκπομπών. Επίσης, τα επαγγελματικά ταξίδια και οι ψηφιακές λειτουργίες είναι σημαντικοί συντελεστές στις εκπομπές διοξειδίου.

Είναι γνωστό ότι η συντριπτική πλειονότητα των εκπομπών τους προκαλείται εντός της αλυσίδας εφοδιασμού και όχι από τις ίδιες τις δραστηριότητες που μπορεί να ελέγξει η επιχείρηση άμεσα, όπως για παράδειγμα η ενέργεια που χρησιμοποιείται στα γραφεία.

Αυξημένη δράση

Πρέπει να συλλέξουν πολλές αναλυτικές πληροφορίες από πολλούς διαφορετικούς προμηθευτές και να υπολογιστεί τι ποσοστό αποδίδεται στο Guardian. Εκτός από τη μέτρηση των εκπομπών, εξέτασαν διάφορους τομείς της επιχείρησης για να υπολογίσουν πως οι δεσμεύσεις βιωσιμότητας, αποτελούν τον οδηγό των επόεμνων κινήσεών τους. Αυτό είχε ως αποτέλεσμα να αρνηθούν οποιαδήποτε διαφήμιση από εταιρίες ορυκτών καυσίμων.

«Έχουμε θέση ως στόχο την εξάλειψη των 2/3 όλων των εκπομπών από τις δικές μας επιχειρήσεις και την αλυσίδα εφοδιασμού μας έως το 2030» δηλώνουν χαρακτηριστικά στελέχη του Ομίλου.

Είναι σαφές ότι η μείωση των εκπομπών της επιχείρησης είναι προτεραιότητα, αλλά και για τις εκπομπές που δεν μπορούν να εξαλείψουν, αναζητούν τρόπους για να αφαιρέσουν τον ισοδύναμο άνθρακα από την ατμόσφαιρα.

Ενώ οι εκπομπές αποτελούν σημαντικό μέρος της απόδοσης της βιωσιμότητας τους, δεν είναι ο μόνος παράγοντας που πρέπει να αντιμετωπίσουν. Πιο συγκριμένα για να πετύχουν το επίπεδο βιωσιμότητας που έχουν θέση, θα μπορούσαν να αυξήσουν τη ποσότητα ανακυκλωμένων υλικών που χρησιμοποιούνται.

Αυτά τα μέτρα αποσκοπούν στην ανάδειξη του επίκαιρου θέματος, που ονομάζεται κλιματική κρίση και χρήζει άμεσης και έγκαιρης επικοινωνίας από το μέσα μαζικής ενημέρωσης.

www.worldenergynews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης