Τελευταία Νέα

«Πηγή» θέσεων εργασίας η αιολική ενέργεια στην Βραζιλία - Τα δεδομένα του 2019

«Πηγή» θέσεων εργασίας η αιολική ενέργεια στην Βραζιλία - Τα δεδομένα του 2019
Η Βραζιλία θα συνεχίσει να βρίσκεται ανάμεσα στους παγκόσμιους ηγέτες των ΑΠΕ

Η αιολική ενέργεια, η δεύτερη πηγή ηλεκτρικής ενέργειας στη Βραζιλία, πίσω από την υδροηλεκτρική, αντιπροσωπεύει 19.000 θέσεις εργασίας στη Βραζιλία, σε σύγκριση με τις 34.000 το 2018. Ακόμα όμως και με αυτήν την πτώση, η χώρα της Λατινικής Αμερικής ανήκει στην πρώτη 10αδα  πίσω από την Κίνα, τη Γερμανία, τις Ηνωμένες Πολιτείες, την Ινδία, το Ηνωμένο Βασίλειο, τη Δανία, το Μεξικό, την Ισπανία και τις Φιλιππίνες. Η έκθεση αναφέρει ότι, πριν από την έναρξη της πανδημίας COVID-19, ο αιολικός τομέας αναμενόταν να επεκταθεί λόγω προγραμματισμένων εγκαταστάσεων.

Το εθνικό περιεχόμενο στον τομέα της αιολικής ενέργειας της Βραζιλίας εκτιμάται σήμερα στο 80%.Οι Vestas, Siemens Gamesa, Nordex και GE κατασκευάζουν ανεμογεννήτριες στη Βραζιλία.

Η έκθεση

Η Βραζιλία θα συνεχίσει να βρίσκεται ανάμεσα στους παγκόσμιους ηγέτες των ΑΠΕ και θα συνεχίσει να απασχολεί μεγάλο μέρος του εργατικού δυναμικού της χώρας. α δεδομένα προέρχονται από την πιο πρόσφατη έκθεση του Διεθνούς Οργανισμού Ανανεώσιμων Πηγών Ενέργειας. Από τα 11,5 εκατομμύρια αυτού του είδους στον κόσμο, σε σύγκριση με τα 11 εκατομμύρια το 2018, 4,3 εκατομμύρια στην Κίνα, 1,316 εκατομμύρια στην Ευρωπαϊκή Ένωση, 833 χιλιάδες στην Ινδία και 756 χιλιάδες σε ΕΕ.

Στην ομάδα των μεγαλύτερων εργοδοτών, μόνο οι Ηνωμένες Πολιτείες έχασαν θέσεις εργασίας: κάθε 100.000 θέσεις εργασίας χάθηκαν μεταξύ του 2018 και του 2019. Η Βραζιλία πρόσθεσε περίπου 30.000 την ίδια περίοδο. Η Ευρωπαϊκή Ένωση ανήλθε σε 80 χιλιάδες, η Ινδία κάτι περισσότερο από 100 χιλιάδες και η Κίνα 300 χιλιάδες.

Η ηλιακή ενέργεια

Η ηλιακή ενέργεια, η οποία είχε αναπτύξει 15 χιλιάδες στη Βραζιλία το 2018, αυξήθηκε σε 44 χιλιάδες το 2019. Η συγκεντρωμένη ηλιακή ενέργεια δεν έχει ακόμη παρουσία στη Βραζιλία. Ως αποτέλεσμα, η Βραζιλία, η οποία δεν εμφανίστηκε στην κατάταξη των πιο επιτυχημένων όσον αφορά την τελευταία έκθεση, κατατάσσεται τώρα μεταξύ των μεγαλύτερων εργοδοτών στον τομέα, πίσω από την Κίνα - με 2,2 εκατομμύρια υπαλλήλους. - Ιαπωνία, ΗΠΑ, Ινδία, Μπαγκλαντές, Βιετνάμ και Μαλαισία, καθώς και από τη Γερμανία και τις Φιλιππίνες.

Μάλιστα, αποδεικνύεται ότι η άνοδος της κατασκευής φωτοβολταϊκών οφείλεται στην προσέλκυση κινεζικών κατασκευαστών και συγκεκριμένων γραμμών χρηματοδότησης από την Εθνική Τράπεζα Ανάπτυξης και τις τράπεζες περιφερειακής ανάπτυξης.

Μετά από μια πτώση τριών συνεχόμενων ετών, αυτή η αγορά εργασίας δημιούργησε ένα 6% στη Βραζιλία το 2019, συνολικά 43.900 θέσεις εργασίας

www.worldenergynews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης