Περιβάλλον

Ο καπνός από τις πυρκαγιές μείωσε την παραγωγή ηλιακής ενέργειας στην Καλιφόρνια

Ο καπνός από τις πυρκαγιές μείωσε την παραγωγή ηλιακής ενέργειας στην Καλιφόρνια
Τις δύο πρώτες εβδομάδες του Σεπτεμβρίου, η μέση παραγωγή ηλιακής ενέργειας μειώθηκε σχεδόν 30% σε σχέση με τον μέσο όρο του Ιουλίου
Ο καπνός από πυρκαγιές στην Καλιφόρνια μείωσε την ηλιακή ενέργεια της πολιτείας κατά σχεδόν το ένα τρίτο αυτό το μήνα, επειδή τα αερομεταφερόμενα μικροσωματίδια μείωσαν την ποσότητα του ηλιακού φωτός που φθάνει στα πάνελ, σύμφωνα με την Αμερικανική Υπηρεσία Πληροφοριών Ενέργειας (ΕΙΑ).

Τις δύο πρώτες εβδομάδες του Σεπτεμβρίου, η μέση παραγωγή ηλιακής ενέργειας στο California Independent System Operator, η οποία καλύπτει το 90% της ηλιακής χωρητικότητας στην πολιτεία, μειώθηκε σχεδόν 30% από τον μέσο όρο του Ιουλίου.
Σε σύγκριση με την ίδια περίοδο πέρυσι, η παραγωγή ηλιακής ενέργειας μειώθηκε κατά 13,4% τις δύο πρώτες εβδομάδες του Σεπτεμβρίου, παρά το ότι η Καλιφόρνια έχει προσθέσει 659 μεγαβάτ χρησιμότητας ηλιακής ενέργειας, αυξημένα άνω του 5%.

Η Καλιφόρνια έχει μεγαλύτερη ηλιακή χωρητικότητα από οποιαδήποτε άλλη πολιτεία των ΗΠΑ. Το 2018, η ηλιακή ενέργεια παρείχε το 19% της παραγωγής ηλεκτρικής ενέργειας της πολιτείας, σύμφωνα με την ΕΙΑ.
Οι πυρκαγιές στην Καλιφόρνια έχουν κάψει πάνω από 3,8 εκατομμύρια στρέμματα από τον Ιανουάριο, υπερβαίνοντας κατά πολύ κάθε χρόνο το ιστορικό της πολιτείας.
Έχουν προκληθεί από ολοένα και συχνότερες και παρατεταμένες περιόδους ακραίας θερμότητας, ισχυρών ανέμων και πολιορκιών ξηρού κεραυνού που οι επιστήμονες αποδίδουν στην κλιματική αλλαγή.

Ο καπνός από τις πυρκαγιές περιέχει σωματίδια ρύπανσης που είναι 2,5 μικρόμετρα ή και ακόμη μικρότερα, γνωστά ως PM2.5. Αυτά τα σωματίδια έφτασαν στο υψηλότερο επίπεδο που καταγράφηκε στην πολιτεία στις 15 Σεπτεμβρίου αφού άρχισαν να αυξάνονται στα μέσα Αυγούστου.Οι υπεράκτιοι άνεμοι έσπρωξαν τον καπνό από τις μεγαλύτερες πυρκαγιές στο βόρειο τμήμα της πολιτείας, όπου βρίσκονται τα περισσότερα από τα ηλιακά έργα κοινής ωφέλειας της πολιτείας, δήλωσε η EIA.



www.worldenergynews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης