Ηλεκτρισμός

Μείωση της τιμής πώλησης των Model 3 της Tesla στην Κίνα κατά 8%

Μείωση της τιμής πώλησης των Model 3 της Tesla στην Κίνα κατά 8%
Η Tesla δεν αποκάλυψε ποιες μπαταρίες θα χρησιμοποιεί η φθηνότερη έκδοση

Η αμερικανική εταιρεία κατασκευής ηλεκτρικών αυτοκινήτων Tesla μείωσε την τιμή εκκίνησης των κινεζικών μοντέλων sedan, σύμφωνα με το Reuters.

Ειδικότερα, η μείωση είναι της τάξεως του 8% στα 249.900 γιουάν (36.805 δολ.), μόλις τεθούν σε ισχύ οι κινεζικές επιδοτήσεις για ηλεκτρικά οχήματα.

Προηγουμένως, η τιμή εκκίνησης για τα sedan Model 3 που κατασκευάστηκαν στο εργοστάσιο της Tesla στη Σαγκάη με τυπική γκάμα οδήγησης ήταν 271.550 γιουάν, μετά από κρατικές επιδοτήσεις αγοράς.

Η διαφοροποίηση

Πηγές ανέφεραν στο Reuters ότι η τυπική σειρά μοντέλων sedan Model 3 θα έρθει τώρα με μπαταρίες φωσφορικού σιδήρου λιθίου (LFP) που είναι φθηνότερες από τις κυψέλες νικελίου-κοβαλτίου-μαγγανίου (NMC) που χρησιμοποιούσε προηγουμένως.

Η Tesla δεν αποκάλυψε ποιες μπαταρίες χρησιμοποιεί η φθηνότερη έκδοση. Η τιμή των οχημάτων Model 3 με μεγαλύτερη εμβέλεια είναι τώρα 309.900 γιουάν, μειωμένη από τα 344.050 γιουάν.
Υπενθυμίζεται ότι η Tesla άρχισε να παραδίδει αυτοκίνητα από το εργοστάσιο της Σαγκάης τον Δεκέμβριο, βοηθώντας την να εξοικονομήσει έξοδα αποστολής και τιμολόγια για εισαγόμενα μοντέλα.

Πούλησε περισσότερα από 11.000 οχήματα, κυρίως Model 3, τον Αύγουστο στην Κίνα, τη μεγαλύτερη αγορά αυτοκινήτων στον κόσμο.
Επίσης κατασκευάζει μονάδα παραγωγής στη Σαγκάη για τα SUV, Model Y και αναμένει να ξεκινήσει να τα παραδίδει από το επόμενο έτος.

www.worldenergynews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης