Ηλεκτρισμός

Η στρατηγική του Warren Buffett στη ηλεκτροκίνηση – Πώς θα «χτυπήσει» την Tesla

Η στρατηγική του Warren Buffett στη ηλεκτροκίνηση – Πώς θα «χτυπήσει» την Tesla
Στο επίκεντρο και η επόμενη έκδοση της Xpeng

Η ζήτηση για ηλεκτρικά sedan πολυτελείας αυξάνεται στην Κίνα, σύμφωνα με τα όσα αναμεταδίδει το CNBC. Σε λίγο περισσότερο από δύο μήνες, οι παραγγελίες για τη γραμμή ηλεκτρικών αυτοκινήτων "Han" από την BYD - μια κινεζική αυτοκινητοβιομηχανία που υποστηρίζεται από τον δισεκατομμυριούχο Warren Buffett - έχουν ξεπεράσει τις 40.000, όπως ανακοίνωσε η εταιρεία στην έκθεση αυτοκινήτου του Πεκίνου αυτό το περασμένο Σαββατοκύριακο.

Ειδικότερα, το πολυτελές sedan ανακοινώθηκε στις 12 Ιουλίου και αρχικά θα πωληθεί στην Κίνα. Ο κατασκευαστής οχημάτων είπε ότι 4.000 οχήματα παραδόθηκαν τον Αύγουστο.

Tα χαρακτηριστικά του μοντέλου και η σύγκριση με την Tesla

Το νέο μοντέλο Han έχει μια απλή γκάμα 605 χιλιομέτρων. Οι τιμές κυμαίνονται από 33.000 – 40.000 δολ. Αυτό το εύρος τιμών είναι ελαφρώς χαμηλότερο από αυτό του μοντέλου Tesla της Κίνας που κατασκευάζεται στην Κίνα. Μάλιστα, το ¼ των εσόδων της Tesla προήλθε από την ασιατική χώρα. Το β’ τρίμηνο του έτους, η εταιρεία παρέδωσε περισσότερα από 90.000 οχήματα παγκοσμίως.

Η αυτοκινητοβιομηχανία και τα συναφή προϊόντα αντιπροσωπεύουν περίπου το ήμισυ των εσόδων της BYD. Η εταιρεία είναι επίσης ένας από τους μεγαλύτερους κατασκευαστές μπαταριών ηλεκτρικών οχημάτων της Κίνας και έχει κοινοπραξία με την Toyota. Οι μετοχές της BYD στο Χονγκ Κονγκ έχουν αυξηθεί περισσότερο από 200% μέχρι στιγμής.

Το next level της Xpeng

Η κινεζική εκκίνηση ηλεκτρικών οχημάτων Xpeng, η οποία εισήχθη στη Νέα Υόρκη τον περασμένο μήνα, δήλωσε επίσης αυτό το περασμένο Σαββατοκύριακο ότι η ζήτηση για το πολυτελές sedan P7 της αυξάνεται.

«Στο εγγύς μέλλον, επικεντρωνόμαστε στην οικοδόμηση της δυναμικής στο P7. Συνεχίζουμε να έχουμε ισχυρές προσδοκίες ότι το P7 θα αυξηθεί τους επόμενους μήνες. Το επόμενο έτος πρόκειται να κυκλοφορήσουμε το τρίτο μας όχημα, το οποίο θα παρουσιαστεί πολύ σύντομα» δήλωσε ο Brian Gu, αντιπρόεδρος και πρόεδρος της Xpeng, στο CNBC.

Παράλληλα, πρόσθεσε ότι αναμένει ότι η Xpeng θα φτάσει στην κερδοφορία σε λίγα χρόνια, αλλά αρνήθηκε να δώσει λεπτομέρειες.

Η Xpeng παρουσίασε το P7 στην έκθεση αυτοκινήτου της Σαγκάης τον Απρίλιο του 2019 και ξεκίνησε τις παραδόσεις τον Ιούνιο του 2020.

www.worldenergynews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης