Τελευταία Νέα
Ενέργεια

Starace (CEO Enel): Η Ευρώπη πρέπει να αναπτύξει από κοινού τη βιομηχανία πράσινου υδρογόνου

Starace (CEO Enel): Η Ευρώπη πρέπει να αναπτύξει από κοινού τη βιομηχανία πράσινου υδρογόνου
«Οι συμμαχίες μεταξύ δύο ή τριών χωρών δεν θα λειτουργήσουν, πρέπει να έχει ευρωπαϊκή διάσταση», δήλωσε ο διευθύνων σύμβουλος της Enel
Η Ευρώπη πρέπει να αναπτύξει από κοινού μια βιομηχανία πράσινου υδρογόνου, όπως συνέβη με το project Airbus εάν πρόκειται να γίνει ανταγωνιστική δραστηριότητα, δήλωσε ο επικεφαλής της μεγαλύτερης ευρωπαϊκής εταιρείας κοινής ωφέλειας Enel την Τρίτη 29/9/2020.
«Οι συμμαχίες μεταξύ δύο ή τριών χωρών δεν θα λειτουργήσουν, πρέπει να έχει ευρωπαϊκή διάσταση», δήλωσε ο διευθύνων σύμβουλος της Enel, Francesco Starace, σε συνέδριο για την ενέργεια.
Η Ευρωπαϊκή Επιτροπή επιδιώκει να ενισχύσει τα έργα ανανεώσιμων πηγών υδρογόνου σε τομείς που υπάρχει ρύπανση από χημικές ουσίες σε χάλυβα, σε μια προσπάθεια να επιτύχει τον στόχο της ΕΕ για καθαρές εκπομπές έως το 2050

Η προτεραιότητα είναι η ανάπτυξη του πράσινου υδρογόνου που παράγεται από αιολική και ηλιακή ενέργεια με τη χρήση συσκευών που ονομάζονται ηλεκτρολύτες και την εγκατάστασή του σε τομείς που είναι δύσκολο να απανθρακοποιηθούν ή όπου η ηλεκτροδότηση είναι δύσκολη.
Αλλά οι επικριτές φοβούνται ότι θα αποδειχτεί πολύ ακριβό για μαζική χρήση.

Κόστος

Ο Starace είπε ότι το ανταγωνιστικό πράσινο υδρογόνο χρειάζεται το κόστος ανανεώσιμης ενέργειας για να είναι περίπου 40-50 $ ανά μεγαβάτ ώρα, όπως συνέβη ήδη, και οι ηλεκτρολυτές κοστίζουν έξι φορές λιγότερο.
«Είμαστε πεπεισμένοι ότι σε 3-5 χρόνια (η εξαπλάσια πτώση των ηλεκτρολυτών) θα συμβεί», είπε, προσθέτοντας ότι η ζήτηση θα επέτρεπε την κλίμακα.
Η Enel, μία από τις μεγαλύτερες εταιρείες ανανεώσιμων πηγών ενέργειας στον κόσμο, πρόκειται να ξεκινήσει μια νέα επιχείρηση πράσινου υδρογόνου το επόμενο έτος για να επιταχύνει τα σχέδιά της να γίνει παραγωγός ηλεκτρικής ενέργειας χωρίς άνθρακα έως το 2050.



www.worldenergynews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης